Какво ни обещаваха преди 4 години?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 29, 2021 08:21

Какво ни обещаваха преди 4 години?

Акценти

  • Регионален вестник, # 12/944 година XVIII, 26 март - 1 април 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Какво ни обещаха политиците преди четири години? Някой помни ли? Ако избирателите са забравили, Гугъл помни всичко. С негова помощ може да се разбере с какви обещания са станали депутати и какво от тях е изпълнено.
За Хасковски избирателен район на миналите избори ГЕРБ имаше трима депутати, БСП – също толкова и по един имаха “Атака” и ДПС.
Най-много публични изяви имаха първите две партии, ДПС се събираше само със свои хора, а Павел Шопов от Обединени патриоти, макар да не се появи на публично място, пак бе избран.
ГЕРБ залагаха на обръщения, свързани с икономиката, БСП за социалната сфера, а според ДПС мисията им бе да спасяват България.
Пътят за Стара Загора и санирането са приоритети на ГЕРБ за Тополовград. Това обеща Делян Добрев в предизборната си кампания през 2017 г. И тогава той бе водач на листата на ГЕРБ в Хасковска област.
На предизборното събрание бяха поставени въпроси за състоянието на енергийния комплекс „Марица Изток”.
В Харманли Добрев обеща, че ГЕРБ ще извърши административна реформа, която ще сложи край на бюрокрацията. Сподели, че подготвят закон в тази посока. В него ще се съдържа забрана държавата и общините да изискват от гражданите и бизнеса документи, които се издават от друга държавна или общинска администрация.
Обеща, че ако ГЕРБ управлява, програмата за саниране не само ще продължи и ще се разшири, но ще се включат и жилищните сгради под шест апартамента, включително еднофамилните и двуфамилните жилища.
Обеща да осигурят 10 нови предприятия в региона с 10 000 нови работни места. Първата стъпка е „Язаки“.
Николай Динков – БСП обеща, че ще настоява управлението на митницата да се върне отново в Свиленград. Ще искат преразглеждане на новия Закон за предучилищното и училищното образование и съпътстващите го наредби, защото те вменявали излишна административна работа.
Какво друго:
– Поетапно увеличаване на учителските заплати и създаване на система за стимулиране на учителите.
– При младите семейства с дете да се намалява ежемесечно данък общ доход с 50 лева на работещ родител.
– Да има преференции за работодатели, които наемат на работа младежи до 29 години.
Десислава Танева от ГЕРБ в Харманли обеща национално предприятие за борба с градушките. Съобщи, че партията има нова концепция за опазване на селскостопанското имущество. Увери, че това е сериозна промяна, в която ще се включи и МВР и ще се възстанови статутът на полския пазач с помощта на местните власти.
Бойко Борисов дойде в Хасково и обеща да бъде възстановен Клубът на актьора, а Делян Добрев даде дума Хасково да стане част от Икономическата зона заедно с Пловдив и Бургас.
От ДПС в Харманли дойдоха Мустафа Карадайъ и водачът на листата Йордан Цонев. Пред техни съмишленици те заявиха, че имат мисия. „Ние сме тръгнали на поход да спасим България. Сериозно ви говоря. И търсим съмишленици, които ще тръгнат с нас. Не искаме повече бедност в тази страна, не искаме децата ни да са в чужбина! Искаме работни места, искаме просперитет и знаем как да ги постигнем!, бяха думите на Цонев.
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Харманли каза, че са призвани както през 89-а година, така и през 2017-а да поемат похода за спасение на България.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 29, 2021 08:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама