Правила за ползване на форумите на SAKARNEWS.INFO


Всички съобщения във форуми изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на администраторите, модераторите или уебмастъра (като изключим съобщенията, пуснати от тези хора), и следователно те не носят никаква отговорност. Въпреки че администраторите и модераторите на този форум ще се опитат да премахнат или да променят възможно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения.

I. Ползване на форумите
Всеки потребител, който публикува мнения във форума, се съгласява с Общите условия за ползване на сайта SAKARNEWS.INFO. SAKARNEWS.INFO не носи отговорност за достоверността, точността и полезността на потребителските мнения.

II. Публикуване и оценка на мнения

За публикуване на мнения (коментари) в сайта SAKARNEWS.INFO не е задължително условие потребителЯТ да е регистриран. Онези, които искат да се регистрират, могат да го направят чрез съответната форма. Регистрацията е безплатна.

1. Ограничения за съдържанието на личната информация на потребителите

В коментарите, името, аватара, подписа и всички елементи на публичните си профили в  SAKARNEWS.INFO потребителите нямат право:

1.1. да се представят за други участници във форума чрез копиране на името, аватара или подписа на вече съществуващ потребител;
1.2. да се представят за конкретна публична личност чрез ползване на името или снимката й в профилите си в SAKARNEWS.INFO;
1.3. Да използват нецензурни или вулгарни изрази, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, призиви към расова дискриминация, етническа или религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация или насилие, обидни описания на физически, интелектуални или морални качества на конкретни личности, спам, порнографско съдържание или съдържание, нарушаващо авторските права.

При нарушаване на горните условия, модераторите имат право да предупредят и в последствие деактивират профилите на нарушителите и да изтрият неприличните коментари.

2.    Потребителите на сайта имат право:
2.1. да публикуват мнения, свързани с материалите в изданията на SAKARNEWS.INFO;
2.2. да отговарят на вече публикувани мнения по темата на статия;
2.3. да добавят връзки към други сайтове, свързани с темата на статията;
2.4. да докладват на модератор неуместни мнения.
2.5. да възразят писмено на e-mail: [email protected] за докладване на проблем, ако сметнат, че коментарите им са модерирани неправомерно;
2.6. да получат право на отговор, когато техни интереси са засегнати. Това стана след като то е изпратено по пощата с обратна разписка, ако е донесено лично или ако от редакцията е потвърдено, че опровержението е получено по имейла.

3. Модераторите на сайта имат право да скриват или изтриват мнения, когато те съдържат:
3.1.  спам или непоискани търговски съобщения;
3.2. мнения, които не са по темата на материала, който коментират;
3.3. нецензурни или вулгарни изрази, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа;
3.4. призиви към расова дискриминация, етническа и религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация или насилие;
3.5. обидни описания на физически, интелектуални или морални качества на конкретни личности, вкл. към други участници във форума;
3.6. порнографско съдържание или съдържание, нарушаващо авторските права;
3.7. лични данни според Закона за защита на личните данни;
3.8. съдържание изцяло на чужд език;
3.9. неразрашена реклама на друга фирма, сайт;
3.10. Информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции. Според чл. 152 от него за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея, глобата е от 2000 до 5000 лв. При повторно нарушение глобата е от 3000 до 10000 лв. Ако нарушението е извършено чрез средство за масово осведомяване, глобата е от 5000 до 10 000 лв. и при повторно нарушение – от 8000 до 20 000 лв.
Потребители, които системно публикуват някое от горните типове съдържание, могат да загубят временно или постоянно правото си за публикуване на мнения.

5. Модераторите нямат право:
5.1. Да променят текст в мненията;
5.2. Да скриват, затварят или изтриват теми, мнения или части от мнения, ако те не съдържат никое от изброените в т. 3 типове съдържание;
5.3. Да дават оценка, лично мнение или да изразяват пристрастие към даден потребител или дискутирана тема.

Ако потребител на сайта сметне, че модераторите нарушават негови права или горните правила, може да напише официално възражение. То може да се изпрати на e-mail [email protected]. На подателя ще бъде отговорено в рамките на 24 часа.

Реклама