Създаването на площадка за борба срещу градушките в региона, предвиждат от ГЕРБ

Сакар нюз
От Сакар нюз март 12, 2017 20:36

Създаването на  площадка за борба срещу  градушките в региона,  предвиждат от ГЕРБ

Национално предприятие за борба с градушките ще заработи още от 1 януари 2018 г., ако ние управляваме след 26 март. Това съобщи в Харманли досегашният министър на земеделието Десислава Танева. Тя уточни, че е станало по изричното настояване на водача на листата на ГЕРБ в Хасковска област Делян Добрев, „Заради него преправихме целия проект за национална противоградна защита. Той настояваше да бъде изградена площадка в Любимец. И ще я направим, защото тя ще защити всички земеделски стопанства на в региона”, обясни госпожа Танева. Тя пристигна в тук за да участва във форум на тема „Земеделие” по покана на земеделски стопани, тютюнопроизводители и животновъди от Хасковски регион. Пред тях сподели, че срещите, които прави в страната, макар и предизборни, преминават в експертни дискусии.
„Философията на ГЕРБ предвижда подкрепа на българското производство и скъсяване на веригата производител – потребител. През последните две години Министерството на земеделието беше отворено за вас. В диалог наложихме правила при плащането на тютюна и затова сега са несериозни оправданията, че държавата не може да се справи с некоректните фирми – изкупвачи на тютюн”, категорична бе Десислава Танева. Съобщи, че от ГЕРБ имат нова концепция за опазване на селскостопанското имущество. Това е сериозна промяна, в която ще се включи и МВР и ще се възстанови статута на полския пазач с помощта на местните власти.
За прекратяване на порочната практика на неплащане на тютюна, от която и в този момент страдат много производители от региона, Делян Добрев предлага да се създаде Гаранционен фонд. „В него фирмите с лиценз да изкупуват тютюн, да правят вноски и когато възникне проблем с плащанията, от Фонда ще се плаща на производителите. Защото сега , когато една фирма не плати, се търсят държавни пари,” обясни идеята си той.
„Работим за устойчиво земеделие. В програмата на БСП например няма нито ред за управлението и опазването на горите, а те заемат 3/4 от площта на страната. Това е необяснимо,” посочи бившият зам.-министър на земеделието Георги Костов.
В края на продължилата над 2 часа дискусия, в която се включиха десетки стопани от региона, Тянка Георгиева от с. Бисер обобщи: „Ние дойдохме тук, госпожо Танева, защото Вие както винаги сте отворена към нас и проблемите ни. Убедени сме, че вие от ГЕРБ сте единственият екип, подготвен на управлява, а хората от листата в Хасково са тези, които познаваме от близо и знаем, че винаги можем да намерим.”

Сакар нюз
От Сакар нюз март 12, 2017 20:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.