Създаването на площадка за борба срещу градушките в региона, предвиждат от ГЕРБ

Сакар нюз
От Сакар нюз март 12, 2017 20:36

Създаването на  площадка за борба срещу  градушките в региона,  предвиждат от ГЕРБ

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 10/41, 10 – 16 март 2017

Свързани публикации

Национално предприятие за борба с градушките ще заработи още от 1 януари 2018 г., ако ние управляваме след 26 март. Това съобщи в Харманли досегашният министър на земеделието Десислава Танева. Тя уточни, че е станало по изричното настояване на водача на листата на ГЕРБ в Хасковска област Делян Добрев, „Заради него преправихме целия проект за национална противоградна защита. Той настояваше да бъде изградена площадка в Любимец. И ще я направим, защото тя ще защити всички земеделски стопанства на в региона”, обясни госпожа Танева. Тя пристигна в тук за да участва във форум на тема „Земеделие” по покана на земеделски стопани, тютюнопроизводители и животновъди от Хасковски регион. Пред тях сподели, че срещите, които прави в страната, макар и предизборни, преминават в експертни дискусии.
„Философията на ГЕРБ предвижда подкрепа на българското производство и скъсяване на веригата производител – потребител. През последните две години Министерството на земеделието беше отворено за вас. В диалог наложихме правила при плащането на тютюна и затова сега са несериозни оправданията, че държавата не може да се справи с некоректните фирми – изкупвачи на тютюн”, категорична бе Десислава Танева. Съобщи, че от ГЕРБ имат нова концепция за опазване на селскостопанското имущество. Това е сериозна промяна, в която ще се включи и МВР и ще се възстанови статута на полския пазач с помощта на местните власти.
За прекратяване на порочната практика на неплащане на тютюна, от която и в този момент страдат много производители от региона, Делян Добрев предлага да се създаде Гаранционен фонд. „В него фирмите с лиценз да изкупуват тютюн, да правят вноски и когато възникне проблем с плащанията, от Фонда ще се плаща на производителите. Защото сега , когато една фирма не плати, се търсят държавни пари,” обясни идеята си той.
„Работим за устойчиво земеделие. В програмата на БСП например няма нито ред за управлението и опазването на горите, а те заемат 3/4 от площта на страната. Това е необяснимо,” посочи бившият зам.-министър на земеделието Георги Костов.
В края на продължилата над 2 часа дискусия, в която се включиха десетки стопани от региона, Тянка Георгиева от с. Бисер обобщи: „Ние дойдохме тук, госпожо Танева, защото Вие както винаги сте отворена към нас и проблемите ни. Убедени сме, че вие от ГЕРБ сте единственият екип, подготвен на управлява, а хората от листата в Хасково са тези, които познаваме от близо и знаем, че винаги можем да намерим.”

Сакар нюз
От Сакар нюз март 12, 2017 20:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 753 225 преглеждания