Николай Динков: “Мисля, че промяната ще се случи”

Сакар нюз
От Сакар нюз март 24, 2017 10:23

Николай Динков: “Мисля, че промяната ще се случи”

Господин Динков, това, че някои от общинските управи не са от вашата партия ще повлияе ли на вашето отношение към тях ако станете депутат?
Категорично не! Аз като народен представител от областта ще работя с всички кметове от региона и ще помагам, там където е необходимо за да станат населените места по-добро място за живеене. Нямам никакви проблеми с кметове от ГЕРБ по отношение общуването с тях и обсъждане на проблеми, които трябва да се решават.

Харманли изостава в инфраструктурите проекти, ако ви потърсят за съдействие, ще се озовете ли?
Задължително. Там където може да се помага, ще го правя, защото в крайна сметка това е за доброто на региона. Мога да помагам с това, че екипа в Свиленград, който прави европейските проекти има достатъчно опит и могат да се организират срещи, на които да се обменя информация и да се търси решение на въпроси, които в други населени места са го намерили.

Тополовград е отделен с разбит път до Стара Загора, бихте ли се застъпили за неговия ремонт?
Има много лоши примери от третокласната пътна мрежа, която не е ангажимент на общините, а на държавата. Такъв е пътят и Свиленград – Маточина.
Необходимо е изграждането им заради хората, живеещи там, но и с оглед на развитието на културния туризъм.
Аз в своите изявления по места навсякъде казвам че, трябва да се направи четиригодишен план за ремонт на пътищата в областта. Естествено всичко не може да стане през първата година, но в рамките на мандата, тези пътища, които осъществяват най-необходимите връзки между градовете и между села и общински центрове, трябва да попаднат в този план и да се направи ремонт, защото някои от тях не са ремонтирани още от Байтошово време

Вие сте втори в листата на БСП, но сте свиленградчанин. Какви са първите въпроси, които ще поставите като депутат в парламента и пред правителството, свързани с тази община?
За мен е важно хората в Свиленград да усетят реална промяна за добро. На първо място стои въпросът да се възстанови една от емблемите на Свиленград – Свиленградската митница. Тя бе закрита с мотив да се пресече корупцията, тази корупция, която политическата класа създаваше през целия период на прехода. Нито е ефективна тази стъпка, нито е икономически обоснована, нито доведе до някакъв резултат, освен игнорирането на местни хора от ръководството на митницата и заплащане на командировъчни на хора, дошли отвън.
На второ място, да се осигури пълно спокойствие в работата на гранична полиция, да се върне сигурността и достойнството на тези хора, които в момента изпълняват особено важна задача по охрана на националната, а на европейската граница.
Важна задача за бъдещето на общината е работата по отсечката от магистралата ГКПП- Свиленград, осветяване на този участък, изграждане на третото платно, за да не се създават предпоставки за ПТП, изграждане на шумоизолираща преграда.
Кметът на общината нееднократно поставя въпроса пред различни държавни институции да се направи отбивка на магистралата към Момковския път /старото летище/, където да се изгради терминал за камиони, чакащи да преминат през ГКПП. Там може да се извършва първична проверка, а чрез видео стена камионите да се ориентират към пункта. Ще подкрепя тази идея, защото така ще се предотвратят километричните опашки, които вече са сериозен и хроничен проблем за града, а и ще се осигурят работни места за местните хора.

Кои социални проблеми ще изведете на първо място в своята работа?
По отношение на образованието – преразглеждане на новия Закон за предучилищното и училищното образование и съпътстващите го наредби, защото те вменяват много излишна административна работа на учителите, която не води до никакъв резултат. Поетапно увеличаване на учителските заплати и създаване на система за стимулиране на учителите.
Подкрепяща политика към младите хора, еднократни помощи за първия учебен ден да получават не само родителите на първокласници, но и на деца от втори, трети и четвърти клас при социално слаби семейства. Майчинството за втората година да се равнява на една минимална работна заплата, а не 340 лева, както е сега.
При младите семейства с дете да се намалява ежемесечно данък общ доход с 50 лева на работещ родител. Да има преференции за работодатели, които наемат на работа младежи до 29 години. Все реалистични и изпълними ангажименти.

Това са хубави идеи, но как могат да се реализират в един разнороден парламент и кое е първото, което трябва да се направи?

Първо трябва да се състави правителство, надявам се доминирано от БСП. Бюджетът за годината е приет и едва ли някакви големи промени могат да се направят веднага. Но много от нещата, за които говорих, не изискват впечатляващ финансов ресурс и могат да се реализират още в близките месеци – преизчисляване на пенсиите, майчинството, помощите за ученици, плановата рехабилитация на пътищата в областта, които не са пипнати от 30 години. И разбира се възстановяване на митницата.

Какъв според Вас ще бъде резултатът от изборите, защото социологическите проучвания показват изравняване на силите между основните политически играчи и дори лек превес за ГЕРБ?
Аз вярвам в мъдростта на българина. Нали народът е казал, че само глупавият настъпва една и съща мотика два пъти. Да я настъпиш трети път, това вече е диагноза. Затова мисля, че промяната ще се случи.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 24, 2017 10:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 518 274 преглеждания