Специалисти ще ремонтират фасадата на музея в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 20, 2018 16:09

Специалисти ще ремонтират фасадата на музея в Харманли

Ремонтите по фасадата на музея в Харманли временно са преустановени заради липса на квалифицирани строители.
Досега те се извършваха от местни хора, наети от фирмата по настояване на община Харманли. Работниците се оказаха неподготвени за оформяне на сложните фризовете по фасадата и това принуди фирмата да ги освободи, тъй като бяха оплескали и съседния Гърбав мост. На тяхно място ще заработят специалисти на фирмата „Интер Строй Груп“ ЕООД, Мездра.
До края на годината на Борцовата зала в спортен комплекс „Хеброс“ ще бъдат поставени панели на стените и тя ще бъде затворена, уведомиха от общината. След 20 ноември ще започне тяхната доставка и монтирането им.
Предвижда се до края на годината да бъде излята и втората плоча на другата зала до стадиона.
От общината увериха, че до този момент не са правени сериозни промени в първоначалния проект на спортния комплекс, който бе подложен на обществено обсъждане. Не се предвижда да се изменя.
През миналата седмица почистиха дигите около коритото на река Харманлийска около моста на Международният път Е80. Те са собственост на „Напоителни системи“, които са предоставили разрешителното си от РИСОВ за извършване на тази дейност на общината.

Три фирми искат да ремонтират улици в Града на Белоногата
За ремонт на няколко улици и междублокови пространства в Харманли заявка са дали три фирми. Това са „Страбаг АГ- клон България“, „Европът – 2005″ ООД – Хасково и „КПД 2013“ ЕООД – Харманли. През тази седмица комисия отвори офертите им и установи, че в тях има липсващи документи. На участниците е даден срок от 5 работни дни да ги предоставят.
Поръчката е за ремонта на улица в кв. 115 на Харманли /между ул. „Бенковска“ и ул. „Ал. Стамболийски“/. Предвижда се благоустрояване на алея между ул. „Христо Ботев“ и „Ал. Стамболийски“, рехабилитация и реконструкция на част от улиците „Кольо Фичето“, „Иван Гебешев“, „Капитан Петко Войвода“.
Ще се благоустроява и междублоково пространство на бул. „България“ №22. Прогнозна стойност на поръчката без ДДС е 297 333.33 лв.

От Търговския регистър става ясно, че австрийската фирма „Страбаг АГ- клон България“ се представлява у нас от  Йоханес Куглер и Златин Павлов Диков. Регистрирана е в гр. София, район „Младост“, бул. „Цариградско шосе“ 115.
Фирма „КПД 2013″ ЕООД е със седалище Харманли, ул. „Дунав“ 2 и се представлява от Йовка Арнаудова.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 20, 2018 16:09
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Колето ноември 21, 17:18

    После идиотите нека говорят ,че не се ремонтира с качествен продукт … !

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама