СОУ “Св . Климент Охридски” отбеляза 70 години с разнообразни прояви

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 2, 2015 07:55

СОУ  “Св . Климент Охридски” отбеляза 70 години с разнообразни  прояви

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 44/645, година XIII, 27-3 декември 2015

Свързани публикации

Повече от една седмица продължиха проявите, свързани с отбелязването 70-годишнината на СОУ „Св. Климент Охридски“ – Симеоновград. С голям ентусиазъм от страна на ученици и граждани премина благотворителният базар. Артикулите, изработени от деца, учители и родители, впечатлиха минувачите по централната улица в града, които с удоволствие разглеждаха и купуваха красивите неща. Всички предмети бяха продадени за около 2 часа, а събраната сума е в размер на 380 лв. Предстои ученици и учители да вземат решение за каква цел ще бъде използвана тя.
В честванията за отбелязване на юбилея под надслов “Климентови дни” в сряда се състоя презентация „Един ден в моето училище“, съдържаща над 100 слайда.
На другия ден имаше литературен конкурс „Писмо до Климент“. В него са класирани 12 ученици, творбите, на които са изложени на училищно табло.
Щафетата, която се проведе на четирите улици, обикалящи сградата на училището, бе от две възрастови групи – 5-8 и 9-12 клас. Отборите-победители получиха грамоти, а за всички участници имаше шоколади. В инициативата „Да посадим дръвче“ участваха деца от подготвителната група, 1, 2, 3, и 4 клас. С голямо желание и много ентусиазъм, те посадиха фиданки от кедър и червен дъб. Поставиха им табелки с класовете си и обещаха да полагат грижи за дръвчетата, за да пораснат те големи.
Във вторник имаше Ден на отворените врати. Родители, които имаха желание и възможност, посетиха избрани от тях учебни часове. Редом със своите деца, те усетиха вълнението да си ученик.
Честванията завършиха с Тържествен концерт в читалище „Развитие“. На него гости бяха кметът на общината Милена Рангелова, началник на РИО – Иван Панайотов, Веселина Павлитова – старши експерт по организация на средното образование, директори на детски градини и училища, учители. Участници в събитието бяха от най-различни възрасти. Подготвителна група представи танц, сборна група ученици от 1, 2, 3 и 4 клас изпя песните „Празник“ и „Ще бъде. Със свои изпълнения се изявиха участниците от танцов клуб „Вълшебство“, ученици от театрален клуб „Млади таланти“, танцов състав към читалище „Развитие“,а от СИП „Фолклор на етносите“ се представиха с руски романс.
Специални гости бяха балетна формация „Рона“ – Хасково, които се представиха с танците „Орисници“, „Вода“ и „Испанска магия“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 2, 2015 07:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама