СОУ “Св . Климент Охридски” отбеляза 70 години с разнообразни прояви

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 2, 2015 07:55

СОУ  “Св . Климент Охридски” отбеляза 70 години с разнообразни  прояви

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 44/645, година XIII, 27-3 декември 2015

Свързани публикации

Повече от една седмица продължиха проявите, свързани с отбелязването 70-годишнината на СОУ „Св. Климент Охридски“ – Симеоновград. С голям ентусиазъм от страна на ученици и граждани премина благотворителният базар. Артикулите, изработени от деца, учители и родители, впечатлиха минувачите по централната улица в града, които с удоволствие разглеждаха и купуваха красивите неща. Всички предмети бяха продадени за около 2 часа, а събраната сума е в размер на 380 лв. Предстои ученици и учители да вземат решение за каква цел ще бъде използвана тя.
В честванията за отбелязване на юбилея под надслов “Климентови дни” в сряда се състоя презентация „Един ден в моето училище“, съдържаща над 100 слайда.
На другия ден имаше литературен конкурс „Писмо до Климент“. В него са класирани 12 ученици, творбите, на които са изложени на училищно табло.
Щафетата, която се проведе на четирите улици, обикалящи сградата на училището, бе от две възрастови групи – 5-8 и 9-12 клас. Отборите-победители получиха грамоти, а за всички участници имаше шоколади. В инициативата „Да посадим дръвче“ участваха деца от подготвителната група, 1, 2, 3, и 4 клас. С голямо желание и много ентусиазъм, те посадиха фиданки от кедър и червен дъб. Поставиха им табелки с класовете си и обещаха да полагат грижи за дръвчетата, за да пораснат те големи.
Във вторник имаше Ден на отворените врати. Родители, които имаха желание и възможност, посетиха избрани от тях учебни часове. Редом със своите деца, те усетиха вълнението да си ученик.
Честванията завършиха с Тържествен концерт в читалище „Развитие“. На него гости бяха кметът на общината Милена Рангелова, началник на РИО – Иван Панайотов, Веселина Павлитова – старши експерт по организация на средното образование, директори на детски градини и училища, учители. Участници в събитието бяха от най-различни възрасти. Подготвителна група представи танц, сборна група ученици от 1, 2, 3 и 4 клас изпя песните „Празник“ и „Ще бъде. Със свои изпълнения се изявиха участниците от танцов клуб „Вълшебство“, ученици от театрален клуб „Млади таланти“, танцов състав към читалище „Развитие“,а от СИП „Фолклор на етносите“ се представиха с руски романс.
Специални гости бяха балетна формация „Рона“ – Хасково, които се представиха с танците „Орисници“, „Вода“ и „Испанска магия“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 2, 2015 07:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.