Посрещаме зимата с по-малко дупки и кал

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 2, 2015 07:59

Посрещаме зимата с по-малко дупки и кал

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 44/645, година XIII, 27-3 декември 2015

Свързани публикации

С фрезован асфалт започнаха да застилат междублоковите пространства на Харманли. С подобна настилка ще бъде насипано на няколко места в града, където досега хората газиеха в кал след дъжда.
Фрезованият асфалт се добива от дейности, които се извършват в центъра на Харманли. Те са част от ремонта на няколко улици, парите за които са отпуснати от правителството. Те са по Постановление 367 от 6 ноември 2014 година. Тогава кабинетът даде на пострадали общини общо 19 910 247 лв. за изпълнение на проекти и дейности за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия.
След наводнението през същата година кметът на Харманли изпрати списък на улиците, които неговата администрация определи като пострадали от обилните валежи. Към тях бяха прибавени и дейности, които след като се извършат ще предотвратят бъдещи поражения от природни стихии.
След като парите, около 600 000 лева, бяха отпуснати, бе избран изпълнител на дейностите. Със свое решение №884/28.07.2015г. И.Д. кмет на община Харманли – инж.- Гено Генев след конкурс е определил двама изпълнители на обществената поръчка. Това са фирмите „ПСК ЕС БИ ЕС“ АД, и „Щрабак“ ЕАД,
В проекта е записано, че ще се извършат дейности: ремонт и полагане на асфалтова настилка на част от ул. „Асен Златаров” , гр. Харманли, попадаща между адресни № 2а и № 13, и канализация за повърхностни води за 43 600 лв.
Ремонт и полагане на асфалтова настилка на част от ул. „Никола Петков”, попадаща между адресен №1 и кръстовище с ул. ”Ал. Стамболийски” и канализация за повърхностни води в Харманли за
68 100 лева ;
Ремонт и полагане на асфалтова настилка на част от ул. „Капитан Петко войвода” до колектор на обект Малкошко дере, ремонт на колекторна шахта и на ревизионна шахта, гр. Харманли за 75 000;
Ремонт и полагане на асфалтова настилка на част от ул. „Люле Бургас” – западно еднопосочно платно, попадаща между адресен №34 и кръстовище с ул. ”Чавдар войвода” и на канализация за отпадни води, гр. Харманли за 170 000.
Най много, 264 000 лева, са отпуснати за ремонт и полагане на асфалтова настилка на част от ул. ”Преслав”, попадаща между адресен №80 и кръстовище с ул. ”Люле Бургас” и канализация за отпадни води.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 2, 2015 07:59
Напиши коментар

4 Коментара

  1. glasopodavatel декември 14, 08:31

    to bokluka navsiakade si stoi – nali za tova glasuvahme -cestotata sas starite si slujiteli da prodaljavat v sastia duh -kvoto moje da se kradne – nesto castno da svarshim -vajnoto e da si polucavat zaplatite ot nas – da jiveiat izborite i promianata…..

    Отговори на този коментар
  2. HRISTOVA декември 13, 18:37

    А за улица „Иван Гебешев“ пак нищо.. Никои ли не посмя да мине по тази улица, намираща се зад магазин „Силвана“(динковия магазин) да види там в каква кал се гази? Ни кмет, ни репортер никои не го интересува, поне да пише за проблема. Обещания иначе много, а при най- малкия дъжд дворовете се пълнят с вода.Тук пробллемите са много.. Уличката е малка и дори няма кой да влезе боклука да изнесе. През седмица, през две.. достатъчно е. Понякога се чудя дали живея в град или село.

    Отговори на този коментар
  3. magla декември 2, 09:52

    zasto bismarck info Zai eventualmoto kasirane ma izbirite Zai ovstinski sabetnici? oak mike nacionalnite medicine da davat niakakva informacia a tuk mistook?!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама