Радовчани подпомогнаха жена в беда

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 30, 2016 21:41

В пограничното тополовградско село Радовец благотворителните акции са вече традиция. И сега преди Великден там ще се проведат поредица от мероприятия. Като начало добросърдечните хора се погрижиха за 80-годишната Стояна Бонджоклиева, която е загубила двамата си сина. Пред дарителската кутия, поставена на лично място, е написано: “Няма малка или голяма сума, а дар от сърце”.
Над 50 души се отзоваха на призива на организаторите. Жената получи събраните 150 лева и голям пакет с хранителни продукти, за което е много благодарна на своите милосърдни съселяни.
В организацията се включиха всички институции в селото – кметството, читалището, църквата, училището, Детската градина, Домът за мъже с психически разстройства, където жената се е пенсионирала.
“Подготвихме и мини – спектакъл под наслов: “Ако си дал, не си живял напразно”. Опитахме се да стоплим страдащи души, да докоснем ранени сърца, да покажем, че сме съпричастни към всеки, който има нужда” – каза секретарят на читалището Мария Тончева. Тя допълни, че с благотворителните инициативи се стараят да потвърдят това, че добри хора има.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 30, 2016 21:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама