Държавата затвори училищата, заведения

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 30, 2020 08:43

Държавата затвори   училищата, заведения

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 45/929, година XVII, 27 ноември - 3 декември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Правителството очаквано обяви налагането на по-строги мерки за ограничаването на епидемията, които ще са в сила от петък (27 ноември) вечерта и ще важат до 21 декември, включително. Мерките могат да се определят като мек локдаун или затваряне в къщи.
Забраняват се присъствените занятия в университетите, училищата, детските градини и яслите, всички обучителни центрове, частните детски клубове, както и практически всички обществени мероприятия.
Прекратяват се всякакви културни и развлекателни събития. Изключения се допуска за театрите, които ще работят при 30% от капацитета им и с задължителни маски. Прекратяват се всички спортни занятия за лица под 18 години.
Международните състезания за пълнолетните спортисти могат да бъдат провеждани.
Затварят фитнесите, но басейните ще продължат да работят.
Всички заведения, включително ресторанти, кафенета, барове и други, също затварят врати. Допустима е доставката на храна по къщите. Затварят казината и игралните зали. В Свиленград в момента работят три – „Мерит“, “Ефбет“ и „Принцес“,както и няколко игрални зали, които отвориха врати преди няколко месеца след първата забрана. Сега отново затварят.
Моловете също ще бъдат затворени, с изключение на някои, които са разположени в тях – хранителни магазини, банки, застрахователни офиси, зоомагазини, офиси за плащания и офисите на комуналните оператори. Веригите за продажба на техника ще работят. Забранява се груповия туризъм.

Важно е да се отбележи, че малките магазини в кварталите ще останат отворени.

Остават отворени храмовете и паркове. Ще продължи провеждането на шофьорски курсове. Няма да се наложи вечерен час.
„Ще се намали темпът на пандемията. Трябва да опазим възможно най-много хора здрави и живи до идването на ваксината“, каза д-р Венцислав Мутафчийски.
Променя се часът на „зеления коридор” в магазините за хората над 65 години. Това става с новата заповед на здравния министър Костадин Ангелов.
В нея се казва, че магазините за хранителни стоки трябва да организират работата си така, че да не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8:30 и 10:30 часа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 30, 2020 08:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама