Елховските роми обичали града си и затова не искали да работят на морето

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 31, 2016 06:43 Updated

Елховските роми обичали града си и затова не искали да работят на морето

Акценти

  • Въпреки очакванията на безработните, представители на двете големи ямболски предприятия „Язаки” и „Белла” не се появиха,

Свързани публикации

Среща между безработни и работодатели организира на 29 март Дирекция „Бюро по труда“ в Елхово. Интересът към въпросното събитие беше огромен, доказателство за това бяха и километричните опашки и навалицата по стълбите и пред вратите, както и пред сградата на Бизнес центъра. Те бяха окупирани от много безработни, преобладаваща част от които роми, доста преди уговорения час. Възникнаха дори и спорове относно реда на влизане в залата.

На срещата присъстваха работодатели от 8 фирми от града и региона, но основните работодатели, търсещи работна ръка бяха от обекти по нашенското Черноморие. Ромите обаче много обичали града си и затова желаели да им бъде предложена работа в Елхово. Пред „Сакарнюз”те довериха, че категорично не желаят да бъдат гастербаитери извън нашия регион заради някаква си сезонна работа. Държаха това писменно да бъде подчертано в медията.

На Трудовата борса директорката на елховското бюро по труда Татяна Дюлгерова, заедно с цял екип от свои служители представи присъстващите, сред които бяха представители и на медиите ”Елхово нюз”, КТВ”Странджа” и „Сакарнюз”.

Фирмите, които присъстваха на срещата бяха от хотел ,,Кавказ”, механа ”Кристал” – Медово,”Брус”- Ахелой, вилно селище”Дюни”, ”Биеф транс”, хотел ”Слънчев бряг”, ”Вибест” ЕООД, ”Инфрастрой инженеринг”- Елхово и „Палфингер”- Тенево.

Обявените свободни позиции на въпросната борса бяха общо 58. Те са съобразени с работната ръка на региона и със сезона. Търсят се администратори, управители, готвачи, обслужващ персонал, шофьори, икономисти , оператори на ел. машини.

Участие в борсата взе и ОИЦ-Ямбол, които представи на присъстващите информация за Европейските програми за 2014-2020 година.

Въпреки очакванията на безработните, представители на двете големи ямболски предприятия „Язаки” и „Белла” не се появиха, макар,че и на тях им е била отправена покана. Според собствени източници „Язаки „отдавна са снижили критериите и приемали и с основно образование.

Независимо от това, много хора бяха дошли с намерението да намерят точния работодател, но очакванията на елховските роми явно не се оправдаха. Някои от тях показаха документите, които изготвят за да се включат в програми за над 54 години, но като цяло те предпочитат да се трудят около семействата си.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 31, 2016 06:43 Updated
Напиши коментар

2 Коментара

  1. fftr март 31, 18:40

    Неее те не предпочитат да се трудят около семействата си,те изобщо не предпочитат да се трудят.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама