Похарчиха 600 000 лв. за вода, а тя от 5 месеца все не идва

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 23, 2015 08:20

Похарчиха 600 000 лв. за вода, а тя от 5 месеца все не идва

Акценти

 • Вместо да експлоатира новия, ВиК ремонтира стария водопровод, защото новия аварира всеки ден

Свързани публикации

Новият водопровод за село Върбово вместо да реши проблема с питейната вода, усложни живота на живеещите там неимоверно много. Това е мнението на повечето местни жители.

За да знаят тук, че за тях се прави нещо, на мегдана има поставена голяма табела, на която пише, че се реализира проект „Захранващ водопровод село Орешец – село Върбово“ от Програма за развитие на селските райони. Стойността му е над 600 хиляди лева, а краят му е 15 юли 2015 година.

Според Митко Митев табелата е само за парлама, защото ходел да се къпе в апартамента и се принудил да си сложи хидрофор на къщата в селото.

А Шефкъ Мустафа отговаря на въпроса решен ли е водният проблем на селото така: „Нищо не е решено, защото се правят на тарикати.“

Димитър Димитров твърди, че новият водопровод е фалшив, защото във Върбово нямат питейна вода денонощно и се мият от кладенците.

Стайко Колев беше седнал в кафене и се раздразни, когато го попитахме как работи новият водопровод. За него това е пълна измама, защото пускали водата за един дена на следващия нямало. Затова пие бира.

Един от изпълнителите на проекта е „Каро трейдинг“, фирмата, която работи в село Бисер и прави ремонти на улиците „Иван Вазов“ и „Алеко Константинов“ в Харманли

Друг дядо в кръчмата поиска там да отидат разследващи журналисти.

От ВиК – Харманли отговориха, че не могат да се справят с многото аварии на новия водопровод, затова възстановяват стария, който идва от Смирненци. „Това са само допълнителни разходи за дружеството, но няма друг начин в селото да има питейна вода“, сподели инж. Николай Какъров, начални район ВиК.

Парите, с които се плаща проекта, са чрез МИГ – Харманли. От община са пуснали писмо, с което искат да им преведат парите, а те да се разплатят с изпълнителя. Това все още не е станало, но от тук може да им преведат свои средства, а след това, когато получат от държавата, да ги възстановят в бюджета.

И двамата заместник кметове – инж. Гено Генев и Минка Стоянова, не си вдигаха телефоните, за да дадат подробности за случая. Ако имат желание, в следващия брой могат да споделят становището на общината.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 23, 2015 08:20
Напиши коментар

9 Коментара

 1. Гергана Атанасова август 17, 13:31

  Аз ще се обадя на Нова ТВ ,да дойдат в село Преславец,да видят как стоим 20 години ,цяло лято без вода.Достатъчно ли търпим?

  Отговори на този коментар
 2. Иван октомври 23, 16:42

  И Лисков да питат за проекта и Бързев и двамата са хапнали от тоя проект

  Отговори на този коментар
  • kak`Сийка октомври 23, 21:55

   Кофти е,когато говорят хора, без да имат понятие за какво се говори.В и К не изгражда нови водопроводи! Това правят ОБЩИНИТЕ!!! ТАКА, ЧЕ НЯМА ЗА КАКВО ДА НАМЕСВАШ БЪРЗЕВ В ОТГОВОРНОСТИТЕ НА ЛИСКОВ!!! Лисков е поръчителят,Лисков „обра парсата“ и сега със спестените пари плаща на циганите по 50 лв за да му гласуват 4-ти мандат!!! Ето затова пият бира във Върбово!

   Отговори на този коментар
   • Иван октомври 31, 17:33

    Бързев като управител на ВиК има дял и то съществен не се правете на три и половина и неработещата пречиствателна в Харманли прие точно реди да го уволнят и за нея ли не знаеше.

    Отговори на този коментар
    • kak`Сийка ноември 1, 06:44

     Научи най-напред отговорностите за строителството на нави водопроводи! Кой ги строи- Ви К или общините??? А за пречиствателната: питай Лисика за какво въобще я построи-да чисти чистата вода и да я излива в пробитите тръбопроводи, или “ да усвои“ 10 000 000 лева???

     Отговори на този коментар
 3. Батко Петко октомври 23, 10:19

  И Вие в Харманли ще се същите, щото спите като Върбовци!

  Отговори на този коментар
  • Аз октомври 23, 12:22

   Ами те и да се събудят управниците като спят?

   Отговори на този коментар
   • Батко Петко октомври 23, 18:03

    Управниците като спят, медиите не!
    То нека да има будно общество в един град та да видим дали няма да хвърчи напред в развитието си, сравнен с останалите заспали.
    Всеки народ си заслужава управниците. Офцете заслужават заспали управници. Будните граждани заслужават качествено управление.

    Не се сърдете, че ви управлявал Лисков, Станишев, Доган и т.н. Те ви управляват защото ВИЕ СПИТЕ! Ако вие не спите, те ще си вършат работата. Всеки човек работи по-съвестно, когато го наблюдават повече хора нали?

    Отговори на този коментар
 4. Аз октомври 23, 08:58

  Вода няма но хората всеки месец плащат сметки за „вода“.Срамота.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама