Мисля, че разумните хора ще ми се доверят, за да продължим промяната

Тонка Славкова
От Тонка Славкова октомври 24, 2015 02:32

Мисля, че разумните хора ще ми се доверят,  за да продължим промяната

Акценти

  • Вестник Сакарско Ехо, брой 39/1495, година LXXХ, 23 - 29 октомври 2015 г.,

Свързани публикации

Г-н Божинов, на предстоящите избори ще се състезавате за кметския пост с четирима кандидати. Мислите ли, че имате предимства пред тях и ако е така какви са те?
Мисля, че четирите години опит не са без значение. Освен това показахме, че с амбиция, с отговорност, с добра екипност се постигат добри резултати.

Сигурно направихте своята равносметка за изтеклия мандат. Какво променихте в общината?
Моята равносметка възлиза на 52 млн. лева одобрени средства от европейските фондове. Промяната се вижда, зависи обаче дали човек иска да я види. Има неща, които не могат да не сe забележат: обновеният площад в Тополовград, който радва най-много младите хора и децата, спортният комплекс, който е един от най-добрите в страната, пречиствателната станция и канализацията в с. Синапово, за която хората отдавна мечтаеха, многото ремонти на улици, обществени сгради, обновлението на площадите в някои селища, новите детски площадки, фонтани и зелени площи и още редица други благоустройствени дейности.

Петдесет и два милиона са много пари. Като се има предвид, че вече имате опит можем да си представим как ще се работи в общината за спечелване на нови проекти, ако спечелите втори мандат.
Опит придобиха и служителите. Сега ще бъде по-лесно.

Какви ще бъдат първите Ви важни задачи в началото на евентуален втори мандат? По какви проекти ще работите?
Имаме одобрен за финансиране проект за 24 милиона, за пречиствателна станция вТополовград със съпътстваща водопроводна мрежа и още един – за водопроводи в пет села на стойност 10 милиона. Одобрени сме, спечелили сме проекта, но чакаме финансиране. Входирали сме проект за създаване на местна инициативна група на територията на общината по Мярка 19. Проекти, които изпълняваме още – имаме два проекта, които изпълняваме за рекултивация на общинското депо, както и за документация на най-ранните на Балканския полуостров тракийски мегалитни гробници и техните култови комплекси. Като цяло в частност това са нещата, макар че има още много други. Още много работа предстои. Общината работи и по идеи за нови проекти, които са подготвени, за да може след като излязат новите мерки, само да се допълни това, което е пропуснато.

Имате ли планове за привличане на инвеститори?
Провели сме срещи и разговори със „Сторко“ – Плевен, най-големият консервен комбинат, износител на Балканите за изграждането на предприятие на територията на община Тополовград, в най-голямото ни населено място – Устрем. Надявам се, живот и здраве, ако отново спечелим изборите, да довършим това, което сме започнали. В напреднали разговори сме с японската компания „Язаки“, която обслужва „Мерцедес“, „Волво“, „Фолксваген“, „Рено“ др. Моя цел ще бъде създаването на трайни работни места.

Как ще намалите ръста на безработицата?
Това е въпросът, който не ми дава мира. Боли ме, когато чуя, че млади семейства се изселват. Кметът и Общинският съвет не могат да бъдат преки работодатели. Наша работа е да създаваме условия за развитие на местния бизнес и да привличаме инвестиции. Надявам се, ако спечеля втори мандат, да работим по-добре с общинските съветници от опозицията. За жалост през изминалия те ни подлагаха крак и добри идеи в тази област не се осъществиха.

Какви са Вашите очаквания за резултатите от вота?
Очаквам, разбира се, добра подкрепа. Не мисля, че всички ме харесват и това е нормално. Мисля, че разумните хора ще оценят стремежа ми да променим общината към по-добро и ще ми се доверят, за да продължим промяната.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова октомври 24, 2015 02:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама