Гранитовци гледат кино без пари

Руска Георгиева
От Руска Георгиева октомври 25, 2015 01:17

Гранитовци гледат кино без пари

Чрез кино възпитават подрастващото поколение на елховското село Гранитово от края на миналия месец, информира работника в интернет залата Костадинка Димитрова. Това ставало в сградата на селското читалище.

Идеята била на председателя на читалищното настоятелство Христо Гечев.

На филмите гранитовци се радвали благодарение на системата за домашно кино – мултимедия. Имало я от няколко години в селото, но до сега не знаели как да боравят с нея.

Мултимедията е принос на ,,Глобални библиотеки,,към читалището, но не е била използвана досега.

Около 20 деца и младежи в тинейджърска възраст се радват на филмите, които Костадинка след обстойно проучване на интересите на зрителите и консултации с председателя Гечев се старае да им осигури. Най гледани са филмите за Херкулес, детски филмчета от рода на ,,Замръзналото Кралство”, ”Шпиони”, ”Хензел и Гретел-Ловци на вещици”.

Противно на слуховете, които се носят из Елхово бабите не могат да се радват на тая придобивка, тъй като филмите не са с озвучаване, а със субтитри. А, старците недовиждат за да ги четат.

Най малките, които посещават киното в село Гранитово са на 3 години. Както за тях, така и за всички останали киното в селото се гледа без пари, твърдят от селото.

kino_Gran_1

Руска Георгиева
От Руска Георгиева октомври 25, 2015 01:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама