Политически джуджета искат да са големи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 22, 2015 07:47

Акценти

  • Вестник САКАРСКО ЕХО, брой 38/1494, 16 - 22 октомври 2015 г, година LXXX

Свързани публикации

Малка тъжна приказка за износени дребосъци*

В едно малко балканско селище, сред големите хора живели няколко политически джуджета. Те много, ама много искали да са големи и да командват. За известно време успели да го постигнат и останали много доволни, защото към тях се изсипал рога на изобилието. Но това било за кратко, а след това благинките свършили. От тогава все се опитват да надскочат ръста си и се мъчат да се доберат до върха, но никой не ги взима на сериозно. Все пак успели да намерят невежи, които ги изпратили да ги представляват в Съвета на старейшините в града. Но това за тях били трохички.

Развихрили се и решили да започнат по-голяма кампания, за да намерят още невежи. Но понеже били толкова дребни, а и не можели да достигнат с умни приказки до сърцата и ума на хората, решили да очернят всички, които не ги подкрепят. И изведнъж да се появят сред хората чисти като сълза.
Умните хора вече били измислили компютъра, а Марк Зукърбърг – Фейсбук. Започнали да го използват и да омаскаряват наред – колегите им били предатели, вождът им крадец, а приятелите му мафиоти. Писали, писали, писали, но и тук работата опряла на камък, никой не им повярвал. Тогава започнали да бойкотират в Съвета на старейшините парите за другите в града, а като и това не успяло, започнали да бягат от заседанията.
Техните умове обаче не спели, а баш умникът измислил, че може да използва и друг градски съвет, в който има старейшини от други партии, за да му направят реклама. Там се оплакал, че заради малкия си ръст, другите не го зачитат за човек и поискал да накажат глашатая, който не споменава имената им. Събрали се старейшините и решили все пак да не ги делят от нормалните хора и да направят каквото могат, макар и да заобикалят правилата.
Сега малките дребосъци вървят с вирнати носове и се хвалят пред хората, че могат да бъдат още по-свирепи. Плебеите обаче са решили да не им развалят гордостта, защото тя ще трае само още някакви си десетина дни. След това пак ще потънат в небитието и никой няма да ги познава.


*Този текст е художествена измислица и всички прилики и съвпадения с действителни лица и организации са случайни. Ако някои се припознаят, това със сигурност е плод на тяхното въображение.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 22, 2015 07:47
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Mitko октомври 22, 19:23

    хаха,само Лисков.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама