Още двама с цигари без бандерол за хиляди лева

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 13, 2018 08:51

Още двама с цигари без бандерол за хиляди лева

Полицаи задържаха още двама притежатели на цигари без бандерол. На 5 февруари 2018 г. в Свиленград служители на МВР спрели за проверка Мерцедес, управляван от Теодор В., на 49 г. Те открили в багажника му кашон с 50 стека с цигари от марката “Wilson Blue”. При извършено претърсване в жилището му са били намерени и иззети още 290 кутии цигари от различни марки, също без акцизен бандерол.
Вторият случай е на същата дата, когато на главен път І – 8, полицаи намерили кашон, сдържащ 500 броя кутии цигари, марка “Wilson Blue”, всички без акцизен бандерол На място бил установен Стоян Н., на 48 г. Той е привлечен като обвиняем по бързо производство за престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс и е задържан за срок от 72 часа.
Случаят се наблюдават от Районна прокуратура – Свиленград.
С хепиенд за притежател на безакцизни цигари за 187 500 лева завърши друг случай, разкрит от харманлийски полицаи. В средата на миналия месец те с изстрели в гумите спряха на магистралата микробус с 50 кашона цигари. Задържаха притежателя им от Свиленград Николай Маринов. По-късно съдът в Харманли чрез споразумение го осъди на „Лишаване от свобода” за срок 1 година и 6 месеца, с изпитателен срок 3 години. Конфискува му 20 500 броя кутии цигари COMPLIMENT и 4500 с марка „WILSON”/, без поставен акцизен бандерол, на обща стойност 187 500,00 лева.
Накара го да плати разноските по делото, които са 50,00 лева.
Според чл. 234, ал. 2, т. 3 от Наказателния кодекс“който продава или държи акцизни стоки без бандерол, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на продаваните стоки. Следващият член предвижда при заловено голямо количество цигари наказание само лишаване от свобода, без глоба. Той е осъден по него.

Други присъди за подобни казуси
Праз август 2016 в Димитровградски Районен съд по бързо производство даде присъда от година и 9 месеца за притежаване на 9 500 кутии цигари. Глобата бе хиляди лева.
През лятото на 2017 година на магистралата полицаи спират кола Фолксваген с турска регистрация. В нея откриват 7 кашона цигари без бандерол. Предават нарушителите на съда в Свиленград, който ги осъжда условно на 9 месеца с 3 години изпитателен срок. Всеки един от тях получава глоба по 8 600 лева.
Отново Свиленградския Районен съд присъжда 9 месеца условно и 2 500 лева глоба за 4 кашона през декември 2017 година.
В друго свое решение Харманлийския Районен съд през ноември 2017 осъди жена за притежаване на 28 стека цигари без бандерол 700 лева глоба и 3 месеца условно.

Безакцизни цигари и тютюн са иззели полицаи от Симеоновград и Любимец на 2 февруари. 800 къса цигари без бандерол са конфискувани от симеоновградските полицаи при проверка на лек автомобил “Рено”, шофиран от 40-годишен жител на село Книжовник. Оказало се, че водачът шофира колата си без свидетелство и след влязло в сила наказателно постановление в едногодишен срок. Задържан до 24 часа.
Служителите на полицейски участък в Любимец са иззели 0,600 грама нарязан тютюн от дом на улица Опълченска“ в града. Тютюнът и папиросите са иззети с протоколи от собствениците им.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 13, 2018 08:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама