Спряха контрабандист с три изстрела

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 24, 2018 09:33

Спряха контрабандист с три изстрела

Полицаи се наложи да стрелят, за да спрат арогантен шофьор. Инцидентът стана край Харманли в понеделник, 15 януари, на на магистрала „Марица“ в късния следобед. Тогава харманлийски полицаи дали знак със стоп палка на микробус да спре. Той е бил управляван от Николай Д., на 43 г., от Свиленград. Първоначално той е намалил и спрял, но след като към него се приближил служителят, за да извърши проверка, бусът потеглил рязко назад в опит да блъсне служителя на реда и да осуети проверката. Той произвел 2 предупредителни изстрела във въздуха, които не са го спрели. В това време негов колега стрелял в задната гума на автомобила и го е спрял под мост на пътния възел Харманли – Симеоновград. На място са дошли и други полицаи, които извършили претърсване, като в товарната част на колата са намерени в кашони 500 000 къса от различни марки цигари без бандерол.
Обвиняемият Николай Д. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
По горещи следи те установили съпричастността на още един свиленградчанин, Стоян Д., на 40 г, в чиито имоти на улица „Света гора“ и „В. Левски“ са открити 3 460 литра дизел, 300 литра течност с мирис на спирт, над 5 000 евро и над 16 000 лева.
По-късно от Районна прокуратура – Харманли, дойде съобщението, че са привлекли като обвиняем по бързо производство Николай Д., на 43 г., за това, че на 15 януари 2018 г. на автомагистрала Марица, в района на гр. Харманли, държал акцизни стоки без бандерол – голям брой кутии цигари от две марки, на обща стойност 187 500 лева – престъпление по чл. 234, ал. 2, т.3, от Наказателния кодекс и за това, че е употребил сила спрямо полицейски служител, за да осуети проверка  – престъпление по чл. 269, ал. 1 от Наказателния кодекс. Предстои Районна прокуратура – Харманли, да внесе искане в съда за определяне спрямо Николай мярка за неотклонение „задържане под стража“.
На другия ден при проверка на товарен автомобил “Форд” в Града на Белоногата са открити 30 кг нарязан тютюн. 24-годишният му собственик от Пловдив го е предал с протокол на разследващите по образуваното бързо производство. При 2 проверки на хранителни магазини в Свиленград и село Момково икономическите полицаи са открили общо 1580 къса безакцизни цигари от различни марки. На собствениците им са съставени   актове по ЗАДС.

Извършено е престъпление по чл. 234, ал. 2, т. 3 от Наказателния кодекс.“Който продава или държи акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон, в немаловажни случаи, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 7, …“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 24, 2018 09:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама