Спряха контрабандист с три изстрела

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 24, 2018 09:33

Спряха контрабандист с три изстрела

Полицаи се наложи да стрелят, за да спрат арогантен шофьор. Инцидентът стана край Харманли в понеделник, 15 януари, на на магистрала „Марица“ в късния следобед. Тогава харманлийски полицаи дали знак със стоп палка на микробус да спре. Той е бил управляван от Николай Д., на 43 г., от Свиленград. Първоначално той е намалил и спрял, но след като към него се приближил служителят, за да извърши проверка, бусът потеглил рязко назад в опит да блъсне служителя на реда и да осуети проверката. Той произвел 2 предупредителни изстрела във въздуха, които не са го спрели. В това време негов колега стрелял в задната гума на автомобила и го е спрял под мост на пътния възел Харманли – Симеоновград. На място са дошли и други полицаи, които извършили претърсване, като в товарната част на колата са намерени в кашони 500 000 къса от различни марки цигари без бандерол.
Обвиняемият Николай Д. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
По горещи следи те установили съпричастността на още един свиленградчанин, Стоян Д., на 40 г, в чиито имоти на улица „Света гора“ и „В. Левски“ са открити 3 460 литра дизел, 300 литра течност с мирис на спирт, над 5 000 евро и над 16 000 лева.
По-късно от Районна прокуратура – Харманли, дойде съобщението, че са привлекли като обвиняем по бързо производство Николай Д., на 43 г., за това, че на 15 януари 2018 г. на автомагистрала Марица, в района на гр. Харманли, държал акцизни стоки без бандерол – голям брой кутии цигари от две марки, на обща стойност 187 500 лева – престъпление по чл. 234, ал. 2, т.3, от Наказателния кодекс и за това, че е употребил сила спрямо полицейски служител, за да осуети проверка  – престъпление по чл. 269, ал. 1 от Наказателния кодекс. Предстои Районна прокуратура – Харманли, да внесе искане в съда за определяне спрямо Николай мярка за неотклонение „задържане под стража“.
На другия ден при проверка на товарен автомобил “Форд” в Града на Белоногата са открити 30 кг нарязан тютюн. 24-годишният му собственик от Пловдив го е предал с протокол на разследващите по образуваното бързо производство. При 2 проверки на хранителни магазини в Свиленград и село Момково икономическите полицаи са открили общо 1580 къса безакцизни цигари от различни марки. На собствениците им са съставени   актове по ЗАДС.

Извършено е престъпление по чл. 234, ал. 2, т. 3 от Наказателния кодекс.“Който продава или държи акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон, в немаловажни случаи, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 7, …“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 24, 2018 09:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.