Ще чистят Симеоновград с 683 240 лева през 2018-та

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 13, 2018 08:46

Ще чистят Симеоновград  с 683 240 лева през 2018-та

През 2018 година за чистотата в община Симеоновград ще бъдат отделени 683 240, лева. Тази докладна приеха на последната си сесия съветниците. В нея се казва, че план-сметката за извършването на тази услуга е разработена диференцирано за граждани и фирми.
Дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване, обезвреждане на битовите отпадъци в депа или други съоръжения и чистота на териториите за обществено ползване се извършват от фирма ”Волф Милениум” ООД. Сметосъбирането се осъществява със сметосъбирачка Мерцедес, обработваща контейнери тип „Бобър” от 1,1 куб.м, поцинковани кофи от 0,110 куб.м и пластмасови кофи от 0,24 куб.м. Събраните битови отпадъци се извозват до „Регионално депо за отпадъци – Харманли”
За 2018 г. сметосъбирането в населените места на община Симеоновград ще се осъществява с 485 контейнера тип „Бобър”, 700 метални и пластмасови кофи.
Таксата тази година не е променена, а събраните средства ще се използват за осигуряване на съдове за съхраняване на битовите отпадъци, за събиране на битовите отпадъци и транспортирането, за проучване, проектиране, изграждане, поддържане, експлоатация, закриване и мониторинг на депата за битови отпадъци или други инсталации или съоръжения за обезвреждане, рециклиране.
За почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковите и другите територии от населените места, предназначени за обществено ползване, ще се отделят 100 000 лв. Голямо перо от разходите е свързано с натоварване и извозване на уличната смет, която се генерира на територията на цялата община.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 13, 2018 08:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама