Съдът в Тополовград остави в ареста Иван Пачелиев

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 23, 2018 18:00

Съдът в Тополовград остави в ареста Иван Пачелиев

Акценти

  • Никой от село Орешник не каза лоша дума за Иван Пачелиев
  • Всички го описват като затворен човек, понякога неразговорлив, но не и агресивен
  • Тополовградчани са озадачени защо е било необходимо да се ангажират десетки тежковъоръжъни полицаи за залавянето на един човек

Свързани публикации

Съдът в Тополовград остави в ареста за постоянно обвиняемия Иван Пачелиев – Демона. Той бе задържан преди два дни в село Орешник, като в акцията участваха над 80 полицаи от елитни части, жандармерия и специално подразделение „Кобра“.

На днешно заседание съдия Милена Семерджиева прие искането на държавния обвинител.

Прокурорът се аргументира, че Иван е агресивен, което проличало при задържането му и може да извърши друго престъпление, защото в дома му са намерени боеприпаси и още оръжия.

Обвинителят Христо Джонджоров каза, че Иван е възпроизвел изстрел и насочвал оръжие срещу длъжностно лице. Изреди три члена от НК, по които може за бъде обвинен.

Според господин Краев заради големия обществен интерес и ангажирането на много сили в акцията, не може да има друго решение на съда.

Адвокатът на Дюмона – Митко Краев посочи, че в чл. 63, ал. 1 от НК са посочени точно обстоятелствата, при които може да бъде задържано за постоянно лице. Според него обвинението се лута и няма точно член, по който може да бъде подведен по отговорност ответникът му.

Иван не можел да възпрепятства следствието, защото били разпитани всички свидетели и са приключили всички следствени работи. Освен това задържаният имал извадена става на лявата ръка и твърди, че тя травмата е причинена от полицаите. Трябва му спешно лечение.

Адвокатът твърди, че ако Иван е стрелял от 2 – 3 метра срещу някой, последствията щяха да се съвсем други. „Задържането му под стража ще бъде неоправдана репресия,“ каза той и поиска глоба или домашен арест.

Пред магистрата Иван каза, каза, че тези, които са дошли в къщата му на 19 и са му се представили за полицаи, не са се легитимирали. Единият е показал шофьорска книжка, а другият – лична карта. Той им заявил, че това не са легитимни документи и ги приканил вежливо да напуснат къщата му. Не стрелял срещу никой.

За другият инцидент, на 20 февруари, когато са го арестували, Демона разказа, че не бягал, а просто е отишъл до кафемашина да си купи кафе. не е бил въоръжен и не е оказал съпротива,

За намерените гранати в къщата му задържаният твърди, че са учебни и са пълни не със взрив, а със смола.

Прокурорът казва, че това тепърва ще се уточнява.

За двете пушки и револвера, който Иван купил от Франция преди две години са му правили проверка от полицията и не са установили нарушения.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 23, 2018 18:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама