Съдът в Тополовград остави в ареста Иван Пачелиев

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 23, 2018 18:00

Съдът в Тополовград остави в ареста Иван Пачелиев

Акценти

  • Никой от село Орешник не каза лоша дума за Иван Пачелиев
  • Всички го описват като затворен човек, понякога неразговорлив, но не и агресивен
  • Тополовградчани са озадачени защо е било необходимо да се ангажират десетки тежковъоръжъни полицаи за залавянето на един човек

Свързани публикации

Съдът в Тополовград остави в ареста за постоянно обвиняемия Иван Пачелиев – Демона. Той бе задържан преди два дни в село Орешник, като в акцията участваха над 80 полицаи от елитни части, жандармерия и специално подразделение „Кобра“.

На днешно заседание съдия Милена Семерджиева прие искането на държавния обвинител.

Прокурорът се аргументира, че Иван е агресивен, което проличало при задържането му и може да извърши друго престъпление, защото в дома му са намерени боеприпаси и още оръжия.

Обвинителят Христо Джонджоров каза, че Иван е възпроизвел изстрел и насочвал оръжие срещу длъжностно лице. Изреди три члена от НК, по които може за бъде обвинен.

Според господин Краев заради големия обществен интерес и ангажирането на много сили в акцията, не може да има друго решение на съда.

Адвокатът на Дюмона – Митко Краев посочи, че в чл. 63, ал. 1 от НК са посочени точно обстоятелствата, при които може да бъде задържано за постоянно лице. Според него обвинението се лута и няма точно член, по който може да бъде подведен по отговорност ответникът му.

Иван не можел да възпрепятства следствието, защото били разпитани всички свидетели и са приключили всички следствени работи. Освен това задържаният имал извадена става на лявата ръка и твърди, че тя травмата е причинена от полицаите. Трябва му спешно лечение.

Адвокатът твърди, че ако Иван е стрелял от 2 – 3 метра срещу някой, последствията щяха да се съвсем други. „Задържането му под стража ще бъде неоправдана репресия,“ каза той и поиска глоба или домашен арест.

Пред магистрата Иван каза, каза, че тези, които са дошли в къщата му на 19 и са му се представили за полицаи, не са се легитимирали. Единият е показал шофьорска книжка, а другият – лична карта. Той им заявил, че това не са легитимни документи и ги приканил вежливо да напуснат къщата му. Не стрелял срещу никой.

За другият инцидент, на 20 февруари, когато са го арестували, Демона разказа, че не бягал, а просто е отишъл до кафемашина да си купи кафе. не е бил въоръжен и не е оказал съпротива,

За намерените гранати в къщата му задържаният твърди, че са учебни и са пълни не със взрив, а със смола.

Прокурорът казва, че това тепърва ще се уточнява.

За двете пушки и револвера, който Иван купил от Франция преди две години са му правили проверка от полицията и не са установили нарушения.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 23, 2018 18:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.