Да решат проблемите на митниците за 50 години напред,обещаха министри

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 7, 2024 07:15

Да решат проблемите на митниците за 50 години напред,обещаха министри

Акценти

  • Вестник "Сакарнюз", бр.22/1094, година XXI, 7 - 13 юни 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Проблемите на с преминаването по границите на България с 50 години напред ще бъдат решени след като се изпълнят начертаните проекти бъдат реализирани. Това обещаха премиерът Димитър Главчев, министърът на МРРБ и директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов. В сряда, 5 юни, те бяха на посещение на ГКПП „Капитан Андреево”. Там служебния министър-председател обеща, че до един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на пункта.
Освен това е предвидено да се изгради и нов, който наричат „Терминал 2“, с тройно по-висок капацитет.
Ще се разширяват митниците при Лесово и Малко Търново.
Министърът на МРРБ Виолета Коритарова-Касабова каза пред медиите, че ще се изгражда скоростен път между граничните пунктове „Лесово“ и „Капитан Андреево“, за да може при натоварен трафик да се ползва дейността и на двете митници. „Прави се транспортен анализ, за да се види кой е най-добрият вариант за избор на проект, който да бъде реализиран, за да може да е с перспектива за следващите 50 години“, заяви още регионалният министър.
Тази идея нейни колеги я лансират от две години, но досега не е започнало и проучване по въпроса.
Повече от 70% са спаднали опитите за нелегално преминаване на границата с Турция“, съобщи още премиерът и уточни, че това е в резултат на отличната работа между България и Турция се отчита значителен спад на миграционния натиск . Това според премиера се дължи и на Тристранния контактен център, който той разгледа.
В края на визитата си в района премиерът се запозна как се охранява „зелена граница“ с Турция. В огледа участваха още посланикът на Турция Н. Пр. Мехмет Саит Уянък, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

В началото на януари 2019 г. министърът на имиграцията и интеграцията на Кралство Дания, Ингер Стьойберг, поиска да разбере как се охранява границата с Турция и какво става в центровете за настаняване на бежанци.

През ноември същата година директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов заяви, че ГКПП „Капитан Андреево“ достигна предела на капацитета си.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 7, 2024 07:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама