Лоша вест за превозвачите – на „Капитан Андреево“ не успяват да се справят с трафика

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 28, 2019 20:06

Лоша вест за превозвачите – на „Капитан Андреево“ не успяват да се справят с трафика

Акценти

  • Нама изгледи опашките към турската митница да намалеят
  • Държавата може само да им осигури паркинги

Свързани публикации

„КПП „Капитан Андреево“ достигна предела на капацитета си,“ заяви директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов. Днес той даде брифинг на пункта и очерта няколко проблема, които трябва да се решат, за да се подобри трафикът на тежкотоварни камиони между България и Турция.

Господин Костов е бил на среща с турски заместник-министър, който заявил, че и тяхното КПП има затруднения в трафика. Той и турския му колега се обединили около становището, че трябва да се търсят други варианти за облекчаване движението.

За облекчаване на трафика на превозваческите фирми ще се препоръчат други маршрути, включително с алтернативен транспорт, обясни Костов. Те могат да използват жп транспорт и фериботи. Тази промяна в логистичния подход може да се използва, тъй като в последно време около 30% от изходящите товарни автомобили са празни турски камиони.

Възможностите на българската държава на този етап били осигуряването на буферен паркинг, където шофьорите можели да чакат без да се притесняват за комфорта си.

Господин Костов каза, че Агенция „Митници“ ще публикува на сайта си ежедневна справка за обработените товарни автомобили на шестте основни пункта на страната – ГКПП „Капитан Андреево“, ГКПП „Лесово“, ГКПП „Калотина“, ГКПП „Кулата“, ГКПП „Дунав мост – Русе“ и ГКПП „Дунав мост – Видин“, която да дава информация на превозвачите – съобщи директорът на Агенция „Митници“.

На въпрос защо не се построи още един контролно – пропускателен пункт заместник-директорът на ГД „Гранична полиция“ Стоян Иванов отговори, че това може да стане само ако и двете страни имат желание.

Повече от 10 дни опашката от товарни камиони от българска страна е над 10 км. И не намалява.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 28, 2019 20:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама