Тополовградските съветници свикват нова сесия

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 29, 2019 10:36

Тополовградските  съветници свикват нова сесия

Девет общински съветници, представители от всички политически партии, представени в ОбС – Тополовград, свикват нова сесия на местния парламент. Това те решиха на проведената на 25 ноември, понеделник, консултация. Сесията ще се проведе на 29 ноември, петък, от 10,00 часа в залата на ОбС при следния дневен ред:
1. Избор на ВрИД председател на ОбС или избор на председател на съвета.
2. Избор на комисия за установяване на конфликт на интереси при общинските съветници и кметове и изработване на декларации за това.
3. Комисия за изработка на ПОДОСВОА.
4. Разглеждане на внесените от администрацията на общината докладни записки и вземане на решения по тях.
На консултациите присъстваха: от „Възраждане“ – Банко Банков, Пламен Минчев и Митко Батчев, от ГЕРБ – Васил Сяров и Катя Господинова, от „БСП за България“ – Кера Спирова и Янко Янков, от БДЦ – Наско Стоянов и Тодор Коджаманов.

Виолета Георгиева остава кмет на с. Орлов дол – община Тополовград. Това реши Административния съд – Ямбол. Той отхвърли жалбата на досегашния кмет на селото – Красимир Костов, срещу изборния резултат като неоснователна. Виолета Георгиева – издигната от КП „БСП за България“, бе избрана за кмет на селото на втория тур на местните избори в оспорвана битка с Красимир Костов – издигнат от „Възраждане“ с разлика само от един глас. Загубилият делото има право да го обжалва пред ВАС – София.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 29, 2019 10:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.