Митницата на Капитан Андреево се задъхва

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 25, 2019 17:15

Митницата на Капитан Андреево се задъхва

Митницата на ГКПП „Капитан Андреево“ работи с пълен капацитет, но не смогва да обработи прииждащите товарни автомобили от българска страна. Вече една седмица опашката от тази посока надвишава 10 км и няма изгледи да намалее. От Агенция „Митници“ обясняват, че трафикът се е увеличил „силно интензивно и надвишава инфраструктурните възможности на пункта“.

От там съобщават още, че през последните 5 години броят на обработваните товарни автомобили през това ГКПП от 1 200-1 300 се е увеличил на 2400 камиона.

През миналия октомври тук са били обработени 70 000 товарни превози , рекорден брой за всички времена. Очакванията са, че през ноември този обем да бъде надхвърлен, тъй като само за първите 20 дни на текущия месец от тук са минали  47 793 товарни автомобили.

Интензивният трафик е обичаен за четвъртото тримесечие, но стокообменът между Турция и ЕС се е засилил, което води до увеличение на превозните средства.

За стотиците камиони, близо до митницата са осигурени десетина полеви тоалетни и толкова коша за смет. По протежение на 20 километра край пътя има разхвърляни много отпадъци от пътуващите камиони.

По платната, където се движат леки автомобили и автобуси, задръстване няма.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 25, 2019 17:15
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Гочу ноември 26, 21:51

    Когато говорим за шоково увеличен стокообмен между Турция и ЕС това трябва да е взаимно ..и в двете посоки.Нека първо редакцията да направи проучване на обстановката от другата Турска страна и тогава да се опита пак да ни информира.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама