На границата с Турция започнаха да строят нова временна ограда

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 17, 2015 19:22

На границата с Турция започнаха да строят нова временна ограда

Акценти

  • То се строи строи във връзка с установилата се трайна тенденция за увеличаване на миграционния натиск по българо-турската граница

Свързани публикации

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и областният управител Добри Беливанов днес дадоха старт за изграждане на временното съоръжение по границата ни с Турция. То започва близо до ГКПП „Капитан Андреево“ и се строи във връзка с установилата се трайна тенденция за увеличаване на миграционния натиск по българо-турската граница.

За област Хасково защитното заграждение започва от гранична пирамида 320 /на 500 м от ГКПП „Капитан Андреево“/ и завършва до гранична пирамида 280 /на около 2 километра от село Маточина, на брега на река Тунджа/. Дължината му е 33.6 км.

Фирма „Геопланпроект“ София разработи проектно-сметната документация, съдържаща част „Конструктивна“ и част „Пътна“ /пътната е за пътя за обслужване на защитното заграждение/.

С оглед на по-бързото изпълнение на съоръжението, областният управител сключи договор с Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“ София за изпълнение на част „Пътна“ и с ЕТ „Металик-Иван Михайлов“ Пловдив за част „Конструктивна“.

Стойността на част „Пътна“ е 3 824 000 лв. без ДДС, а част „Конструктивна“ – 20 226 577 лв. без ДДС.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 17, 2015 19:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама