Засилено полицейско присъствие в с. Браница, установиха нарушител

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 13, 2020 13:20

Засилено полицейско присъствие в с. Браница, установиха нарушител

Акценти

  • Главният прокурор обяви война на битовата престъпност като пристигна в селото в рамките на спецакция в защита на обиковените хора

Свързани публикации

„Повишеното присъствие на полицаи ще продължи в с. Браница след инцидента с грабежа, станал преди дни.“ Това гласи съобщение от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Хасково. В него е отбелязано, че старши комисар Ангел Цанков уверил гражданите на селото, че „усилията за гарантиране на реда и опазването на собствеността в малките населени места в областта е основен приоритет в работата на ОДМВР – Хасково“.

Засиленото полицейско присъствие става, след като в събота, 9 май, през вечерта, в дома си 80-годишния Димитър Г. бе нападнат и ограбен от 32-годишния Георги К. Той бе задържан от местните полицаи след около 2 часа, след получаване на съобщението за грабежа. Мъжът е привлечен като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от съда.

Седмица преди това в селото имаше подобен инцидент, с друг възрастен мъж, но по този случай заподозрян няма.

И двата случая не са обявени в ежедневния полицейски бюлетин, а за тях стана известно, след като на място пристигна главният прокурор Иван Гешев. Той дълго коментира как прокуратура, полиция и местни власти заедно могат да ограничат битовата престъпност, но когато го попитаха как се развива случаят с Васил Божков, главният обвинител не отговори и се прибра в колата.

От бюлетина на полицията става ясно, че е установен нарушител. Това е 53-годишен жител на с. Върбово, хванат да шофира Фолксвагена си в с. Браница с поставени регистрационни табели, отговарящи за друго МПС.

Още от бюлетина на полицията

В хода на специализирана операция срещу битовата престъпност, проведена вчера в областта,  са участвали 119 полицейски служители с 52 автомобила  с изградени 21 КПП-та. Проверени са 446 лица и 320 МПС. Разкрити са 15 престъпления, свързани с  кражби, управление на МПС след употреба на алкохол и дрога, иззети са над 53000 артикула с лого на защитени марки и безакцизни стоки, задържани са няколко лица, заподозрени в извършването на кражби. Съставени са 7 електронни фиша, 18 акта и 22 фиша по ЗДвП и 11 акта по Закона за българските документи за самоличност.  Задържани са 5 лица, проверени са 12 лица с две и повече досъдебни производства,  40 търговски обекта, 246 лица поставени под карантина. Установени са двама мъже в Хасково и Симеоновград, нарушили карантината, за което са образувани 2 досъдебни производства по чл.355 ал.2 от НК.  Образувани са 8 досъдебни и 3 бързи производства.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 13, 2020 13:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама