Главният прокурор дойде да съобщи за инцидент в село Браница

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 12, 2020 11:46

Главният прокурор дойде да съобщи за инцидент в село Браница

Акценти

  • Той не пожела да коментира как се развива случаят с Васил Божков

Свързани публикации

За нападение над 80-годишен старец в село Браница, Харманлийско, съобщи днес главният прокурор Иван Гешев. Той посети дома на пострадалия в селото, а след това пред Районна прокуратура разказа, че е заловен извършителят. Господин Гешев коментира, че приоритет на прокуратурата и МВР е справянето с битовата престъпност. Тя не можела бъде решена в един миг, но с общи усилия може статистически да намалее до края на годината.

Инцидентът стана няколко дни преди това, на 9  май вечерта, но за него в полицейския бюлетин в понеделник, 11 май нямаше никаква информация. Той отсъстваше и в днешния, а за криминалния акт обществеността разбра лично от главния обвинител на републиката.

По случая е задържан Георги К., на 33 години. В събота, 9 май, вечерта в село Браница, той нападнал и малтретирал в дома му Димитър Г., на 80 години, като хвърлил върху него одеяло. Претършувал къщата и напуснал.

Седмица преди това в селото имаше и друг подобен случай, с 90-годишния Стою А. Прокуратурата търси връзка между двата случая.

Двамата старци са настанени в хирургическо отделение на „МБАЛ – Харманли“ без опасност за живота.

С главния прокурор бяха главният комисар на МВР Ивайло Иванов, окръжният прокурор Иван Стоянов, Ангел Цанков – шеф на Областна дирекция на полицията.

Извършителят на грабежа над 80-годишният Димитър от Браница е брат на Живко Запрянов, който на 2 май 2018 г. уби приятелката си Боряна, а след това бе осъден  12 години и 8 месеца затвор.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 12, 2020 11:46
Напиши коментар

11 Коментара

  1. Шайка май 18, 21:02

    Пусни си чалгата и друсай кючеци, акъл за друго нямаш, дебил.

    Отговори на този коментар
  2. Шайка май 14, 13:37

    Как престъпник ще счупи гръбнака на престъпниците ?

    Отговори на този коментар
  3. Vladimir No Ne Ilich Ulyanov май 12, 16:31

    То убау бъ, главния каскеть дъ довада у Нъбожно! Амъ зъко той да довада, га имъ полиция за т’ва? Ку ней той няма’ль да ги фанът?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама