Започнаха ремонтни дейности на пътя Българин – Шишманово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 7, 2019 15:33

Започнаха ремонтни дейности на пътя Българин – Шишманово

Стартира ремонтът на последния четвърти обект от проект „Рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа на територията на Община Харманли“, съобщават от Фейсбук страницата на общината. 3 000 км от път НКV 1217/II-76 Българин – Шишманово, който е с обща дължина от 4 300км е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020.
Подобряването на транспортната инфраструктура включва преасфалтиране на платното за движение, което запазва сегашните размери, поставяне на нови водостоци, тръбна мрежа за широколентов интернет, банкет, мантинели, бордюри, тротоари в населеното място, маркировка. Община Харманли има избран изпълнител за останалите 1 300 км и търси финансиране за завършване на целия участък между селата Българин и Шишманово.
Преди започването на реконструкцията на пътя приключи подмяната на 500 метра от основния захранващ водопровод в селото, който попада под платното, което се ремонтира. Инвестицията на ВиК бе осъществена по искане на кмета на община Харманли – Мария Киркова, и реализирана с помощта на ОП „Превенция, благоустройство и строителство“.

Снимка: Община Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 7, 2019 15:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама