Започнаха ремонтни дейности на пътя Българин – Шишманово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 7, 2019 15:33

Започнаха ремонтни дейности на пътя Българин – Шишманово

Стартира ремонтът на последния четвърти обект от проект „Рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа на територията на Община Харманли“, съобщават от Фейсбук страницата на общината. 3 000 км от път НКV 1217/II-76 Българин – Шишманово, който е с обща дължина от 4 300км е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020.
Подобряването на транспортната инфраструктура включва преасфалтиране на платното за движение, което запазва сегашните размери, поставяне на нови водостоци, тръбна мрежа за широколентов интернет, банкет, мантинели, бордюри, тротоари в населеното място, маркировка. Община Харманли има избран изпълнител за останалите 1 300 км и търси финансиране за завършване на целия участък между селата Българин и Шишманово.
Преди започването на реконструкцията на пътя приключи подмяната на 500 метра от основния захранващ водопровод в селото, който попада под платното, което се ремонтира. Инвестицията на ВиК бе осъществена по искане на кмета на община Харманли – Мария Киркова, и реализирана с помощта на ОП „Превенция, благоустройство и строителство“.

Снимка: Община Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 7, 2019 15:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.