Свиленградчанин направи панихида за свободата в България

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 7, 2019 09:49

Свиленградчанин направи панихида за свободата в България

Акценти

  • За Огнян "в общи линии процеса по овладяване на държавата е почти завършен."

Свързани публикации

Панихида за изчезващата свобода в България организира Огнян Христонев от Свиленград. Той постави пред Районна прокуратура ковчег, на капака на който са изписани критични думи за репресивния апарат, вършещ своеволия в България.
Пръскачката, която бе донесъл, той определи като символ на пародията на абсолютния цинизъм на държавното обвинение, което се саморазправя с неудобните.
Малцината, дошли да подкрепят Огнян, легнаха в ковчега, като по начин се солидаризираха с думите му, че това действие е „символ на безнадеждността, в която сме изпаднали”.
„Разплаках се, докато правих ковчега, защото знаех, че го правя от безнадеждност, от това, че ще правим панахида за свободата”.
За протестиращия свободата в България с яростни темпове намалява с всеки изминал ден.
„С наши пари се фалират банки, купуват се медии, правят се поръчкови арести, саморазправят се с неудобните за властта… В общи линии процесът по овладяване на държавата е почти завършен. За това голяма роля има заместник-главният прокурор Иван Гешев и главният прокурор Сотир. Те са машата на тези мафиотски кръгове, които за съжаление ни управляват”, е мнението на протестиращият.
Според него обществото се разединява, то прогонва младите, убива старите. „Ако за някои свободата е кило сирене или един хляб на добри цени, аз не съм от тези хора и мисля, че най-важното е свободата.
За момента не ни остава нищо друго освен да опеем свободата и да се надяваме, че повече хора ще изявят желание да се надигнат, да се чуе техният глас, да извикат срещу тази несправедливост, срещу тази организирана престъпност, наричаща себе си държава. И най-накрая да си върнем България, каквато е!“, каза в заключение Христонев.
Сред протестиращите беше и 71-годишната Мария. „Мисля си, че един ден ще се оправим, но кога? Аз може би няма да съм жива да го видя”, с тъга каза жената.
Огнян се надява ковчегът да стане гастролиращ и да се появи и в други градове. По този начин да се запали някаква искра у всеки разумен човек.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 7, 2019 09:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.