Поредното конфискувано злато на българо-турската граница

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 8, 2019 09:55

Поредното конфискувано злато на българо-турската граница

Акценти

  • Според  експертизата на вещото лице откритите накити с общо тегло 1273.74 грама са от 22 каратово злато и са на стойност 96 720 лева.

Свързани публикации

Бижута, на стойност 97 хиляди са задръжани на Капитан Андреево. Това е станало при съвместна на служители от „Митническо разузнаване и разследване“, Териториална дирекция Южна морска и гранични полицаи от ГД „Гранична полиция“.

В бюлетина на Агенция „Митници“ е записано, че те са открити на 2 август в лек автомобил с швейцарска регистрация. Той е влизал в страната от Турция и в него са пътували съпрузи с двамата си синове, швейцарски граждани и техен близък, турски гражданин. При щателна проверка митническите служители открили дамска текстилна чанта, пълна с медикаменти в различни опаковки. В част от тях, вместо лекарства, увити в салфетки, е имало изделия от жълт метал – пръстени, медальони, гривни, синджири, обици, монети и колан.

Според  експертизата на вещото лице откритите накити с общо тегло 1273.74 грама са от 22 каратово злато и са на стойност 96 720 лева.

Бижутата от чантата, собственост на съпругата., са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата. Към  наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1, буква Д от НК  е привлечена 50 годишна, швейцарска гражданка.

От началото на годината до момента, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лева, обобщават от митницата.

Снимка: Митници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 8, 2019 09:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама