Поредното конфискувано злато на българо-турската граница

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 8, 2019 09:55

Поредното конфискувано злато на българо-турската граница

Акценти

  • Според  експертизата на вещото лице откритите накити с общо тегло 1273.74 грама са от 22 каратово злато и са на стойност 96 720 лева.

Свързани публикации

Бижута, на стойност 97 хиляди са задръжани на Капитан Андреево. Това е станало при съвместна на служители от „Митническо разузнаване и разследване“, Териториална дирекция Южна морска и гранични полицаи от ГД „Гранична полиция“.

В бюлетина на Агенция „Митници“ е записано, че те са открити на 2 август в лек автомобил с швейцарска регистрация. Той е влизал в страната от Турция и в него са пътували съпрузи с двамата си синове, швейцарски граждани и техен близък, турски гражданин. При щателна проверка митническите служители открили дамска текстилна чанта, пълна с медикаменти в различни опаковки. В част от тях, вместо лекарства, увити в салфетки, е имало изделия от жълт метал – пръстени, медальони, гривни, синджири, обици, монети и колан.

Според  експертизата на вещото лице откритите накити с общо тегло 1273.74 грама са от 22 каратово злато и са на стойност 96 720 лева.

Бижутата от чантата, собственост на съпругата., са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата. Към  наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1, буква Д от НК  е привлечена 50 годишна, швейцарска гражданка.

От началото на годината до момента, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лева, обобщават от митницата.

Снимка: Митници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 8, 2019 09:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.