Против избиването на здрави свине се обявиха съветници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 8, 2019 14:43

Против избиването на здрави свине се обявиха съветници

Тополовградските съветници приеха декларация в защита на местните животновъди. В края на последната сесия, по предложение на Красимир Иванов, всички присъстващи на 53-то заседание на ОбС поискаха от правителството да не убива онези животни, които не са заразени с Африканска чума по свинете. „В нашата и съседни общини не са открити болни животни, а се взимат бе-зумни решения в цели общини да се затриват здрави прасета“, каза господин Иванов. Декларацията се подкрепя и от кметове на села в общината. В Тополовградска община е традиция да се се отглеждат прасета в личните стопанства. През миналата седмица са преброени 440 свине, които ще трябва да се ликвидират. Много от стопаните са ядосани и вече го правят с неохота.

През тази седмица стана ясно, че три села от Хасковска област са сеобявили против унищожаването на прасетата заради африканската чума. Подписки при областния управител са внесли жители на селата Стамболийски, Гарваново и Горски извор.
Той обеща да ги предаде на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково, защото те са водещият орган в сегашната ситуация.

Иван Саракчиев ще изпълнява длъжността кмет на село Синапово

Иван Георгиев Саракчиев ще изпълнява длъжността кмет на село Синапово, реши ОбС. Назначеният ще изпълнява тази длъжност до полагането на клетва на новоизбрания кмет след местните избори през октомври.
Господин Саракчиев заема тази длъжност след като кмета на селото Мария Караиванова внезапно почина.
По време на сесията те ѝ отдадоха почит с едноминутно мълчание и свеждане на глава.

ОбС освободи Атанас Анастасов като член на постоянната комисия по образование, спорт, култура туризъм и младежки дейности, вероизповедания и социална политика.
На негово място е избран Васил Сяров.
Местният парламент гласува и докладна, с която приема План за защита при бедствия и аварии.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 8, 2019 14:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама