Започна реконструкцията на линията Пловдив – Свиленград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 10, 2014 10:36

Започна реконструкцията на  линията Пловдив – Свиленград

Симеоновград
Милена Митева [email protected]

Реконструкцията и електрификацията на железопътната линия Пловдив- Свиленград започна на Малка Богородица. По случая бе отслужен и водосвет от Отец Димитър. Директорът на национална компания инфраструктура- инж. Милчо Ламбрев обясни, че събитието е важна стъпка, за транс- европейските транспортни мрежи свързващи останалата част с Европейските държави членки с Турция към посока централна Азия и Близки изток. Той съобщи, че обектът, който стартира ще се осъществява по проект със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма Транспорт“ 2007-2013 г.
„Всяка наша стъпка за модернизирането на железопътната инфраструктура на България ни доближава до целта на европейските стандарти за скорости от 160 км в час, при гарантирана безопасност на движението и ще ни позволи да почувстваме пълното удоволствие от пътуването по релси, каза още той.
Главният директор на национална компания инфраструктура- инженер Милчо Ламбрев пристигна в Симеоновград специално за откриването и започването на реконструкцията и електрификация на железопътната линия Пловдив – Свиленград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 10, 2014 10:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама