Каратистка взе сребро от турнир в Истанбул

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 10, 2014 11:01

Каратистка взе сребро от турнир в Истанбул

Акценти

  • Вестник "Хасковски НОВИНИ", #1, 10 септември 2014 г

Свързани публикации

Силвия Вангелова, Васил Ривов и Серкан Лятиф от Карате клуб „Аиданет Вадо-рю“ участваха в два много престижни турнира по карате, които се проведоха в Истанбул. На Истанбул Опън те се наредиха между 500 състезатели от 15 държави. В дисциплината кумите категория до 53 кг. Силвия Вангелова стигна до финала. След оспорвана среща се стигна до равен резултат и въпреки по активната игра на Силвия съдиите присъдиха победата на турската състезателка. Там Силвия взе среброто. Това е медал №100 в кариерата на талантливата хасковска каратистка.
На втория турнир за мъже и жени на Световната Карате Федерация имаше 597 участника от 57 държави.
Силвия Вангелова се състезава в дисциплината кумите в категория до 55 кг. В третия кръг (четвърт финал) нашата състезателка се изправи срещу най-силната в момента в света в тази категория – японката Мики Кобаяши. Японката взе победата. В този турнир бронза взе финландката.
Това бе първото сериозно състезание за Силвия при жените от календара на Световната Карате Федерация, на което тя даде сериозна заявка за спечелването на квота за първите Европейски Олимпийски Игри в Баку 2015, към които се е устремила.
За 11-14 септември Силвия Вангелова и Васил Ривов ще вземат участие в Баку Опън официален турнир на Европейската Карате Федерация, съобщи инж. Георги Ривов, личен треньор на двамата състезатели.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 10, 2014 11:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама