Любимец и Люлебургаз обменят култура и бит

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 10, 2014 11:02

Любимец и Люлебургаз  обменят култура и бит

Акценти

  • Вестник "Хасковски НОВИНИ", #1, 10 септември 2014 г

Да се съхрани културно-историческото наследство в Любимец и Люлебургаз, да се създадат благоприятни условия за развитие на културен туризъм в трансграничния регион, както и да се повиши информираността на обществото относно българските и турските исторически и национални традиции и идентичност – това бе идеята на съвместен трансграничен проект между двете общини.
Вчера любимешкото читалище „Братолюбие-1884“ посрещна турска делегация от Люлебургаз. Бяха представени основните извършени дейности по проекта, като цялостен ремонт и обновление на читалището, организиране на фотоизложба “Културното наследство на Одринска Тракия” в Турция, провеждане на българо-турски фолклорен фестивал в читалището в Любимец, както и посещение на официални делегации в двете общини. Гостите видяха поредната реализирана дейност от съвместното партньорство – филм, посветен на културата, традициите, живота и икономическото развитието на двете общини. От своя страна екипите на проекта от двете общини представиха какви са били неговите цели, разясниха извършените дейности и крайните резултати.
По време на изказванията стана ясно, че всички са доволни от изпълнението на трансграничния проект, тъй като и в двете общини залегналите дейности са реализирани на 100%. Общата продължителност на съвместната работа е 18 месеца, в които са направени ремонт и обновление на читалището, организиране на фото-изложба “Културното наследство на Одринска Тракия”, провеждане на българо-турски фолклорен фестивал в читалището в Любимец.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 10, 2014 11:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама