Започна раздаването на хранителни пакети

Тонка Славкова
От Тонка Славкова януари 15, 2016 11:41

Започна раздаването на хранителни пакети

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 2/1505, година LXXXI, година XIV, 15-21 януари 2016

Свързани публикации

Общо 663-ма правоимащи от община Тополовград ще получат хранителни пакети. От тях 259 души са от общинския център. Раздаването на европейската помощ започна на 11 януари и ще продължи до 29 януари.
Помощта се предоставя в изпълнение на Оперативната програма за храни по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ). Ще я получат всички, които са включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, срещу подпис и показване на документ за самоличност. Раздаването осъществяват служители от Центъра за рехабилитация и интеграция във временен пункт на улица “Васил Левски” в града. За улесняване на хората от селата общината организира транспортирането на продуктите до всяко селище, където хората могат да ги получат.
Пакетите с хранителни продукти съдържат: брашно – 5 кг., спагети – 3 кг., компот консерва – 1,60 кг., конфитюр – 1 кг. и леща – 3 кг.
Хората са неудовлетворени , тъй като дългоочакваното подпомагане не съдържа олио и захар, например, които са много необходими във всяко домакинство. Коментира се, че без конфитюр и компот може, но не и без олио.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова януари 15, 2016 11:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама