Започна раздаването на хранителни пакети

Тонка Славкова
От Тонка Славкова януари 15, 2016 11:41

Започна раздаването на хранителни пакети

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 2/1505, година LXXXI, година XIV, 15-21 януари 2016

Свързани публикации

Общо 663-ма правоимащи от община Тополовград ще получат хранителни пакети. От тях 259 души са от общинския център. Раздаването на европейската помощ започна на 11 януари и ще продължи до 29 януари.
Помощта се предоставя в изпълнение на Оперативната програма за храни по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ). Ще я получат всички, които са включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, срещу подпис и показване на документ за самоличност. Раздаването осъществяват служители от Центъра за рехабилитация и интеграция във временен пункт на улица “Васил Левски” в града. За улесняване на хората от селата общината организира транспортирането на продуктите до всяко селище, където хората могат да ги получат.
Пакетите с хранителни продукти съдържат: брашно – 5 кг., спагети – 3 кг., компот консерва – 1,60 кг., конфитюр – 1 кг. и леща – 3 кг.
Хората са неудовлетворени , тъй като дългоочакваното подпомагане не съдържа олио и захар, например, които са много необходими във всяко домакинство. Коментира се, че без конфитюр и компот може, но не и без олио.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова януари 15, 2016 11:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.