Задържаха измамници, откраднали пари от възрастни хора

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 26, 2015 08:31

Задържаха измамници, откраднали пари от възрастни хора

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 47/645, година XIII, 18-23 декември 2015

Свързани публикации

Мъж и жена от пловдивското село Скутаре са задържани за кражба на 1 300 лева от възрастни хора. Те се разкриха пред полицията, след като опитаха да измамят и възрастни хора село Свирково.
През миналата седмица в полицейския участък в Симеоновград е получено съобщение от 85-годишен мъж от село Тянево, че в края на миналия месец в дома му дошли двамата с искане да закупят къщата и да направят ремонт на водостоците. След като си тръгнали, собственикът установил, че му липсват 1300 лева. Парите на стареца били скрити в буркани, а крадците ги намерели, прибрали ги и отново ги затворили. Когато давал обяснения, дядо Слави Караславов си спомнил, че колата на измамниците била зелена на цвят.
В петък в полицията е получен сигнал, че възрастни хора от Свирково теглят всичките си спестявания. Съмненията са, че ще ги дават на телефонни измамници.
Полицаите реагирали навреме и разбрали, че мъж и жена отишли в тях и водили преговори за ремонт на къщата и закупуването й. Казали на бабата, че у тях има магия. За да се махне, трябва да се донесат всичките пари, които имат до стотинка. След като им баят, пак ще си ги приберат.
Старците хукнали към банката, но веднага след това се намесили криминалистите, които арестували Елена Берова, на 36 години, и Георги Йорданов, 37 години. Двамата са криминално проявени и са обяснили, че идват в Симеоновград при другите калайджии, за да търсят булка за сина си.
Те ще бъдат подведени под отговорност за кражба. На мъжа е образувано бързо производство за това, че кара без книжка.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 26, 2015 08:31
Напиши коментар

1 Коментар

  1. eyieyjuetj декември 27, 12:03

    като изкормят двама трима идиоти дето лъжат старите хора да видим ще се появят ли пак

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама