№1 на Симеоновград стана №2 на Балканите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 24, 2015 10:00

№1 на Симеоновград стана №2 на Балканите

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 47/649 от 18 - 23 декември 2015

Свързани публикации

За пръв път в историята на спорта в Симеоновград има спортист, спечелил медал на Балканско първенство. Това направи Димитринка Сергеева, която спечели сребърен медал на състезанието по борба за момичета и момчета в град Сента, Сърбия . На финала падна от туркинята.
За борбата в Симеоновград я открива треньора Росен Бонев. В актива си Димитринка има 6 медала от републикански първенства и 4 пъти е била шампионка на състезания на малките селища. Тя се бори в категория до 40 кг.
През 2015 година попада в полезрението на националните треньори, след като надвива шампионката на България от Кюстендил
Димитринка участва и на преборванията за световното, но падна от хасковслийката Петя Делчева. В момента учи в Хасковското спортното и до края на годината е картотекирана в клуба по борба „Вълко Костов“.
Симеоновградският клуб по борба спечели отборните шампионски купи на момичета и момчета в Момин проход. Имат 33 медала, 4 от Държавни първенство, от турнира “Еньо Вълчев и Димитър Чифутов” – 7, „Шестте великденски ангела“ – 7, 15 от състезанията на малките селища и по плажна борба – Шкорпиловци
От 2016 г. Димитринка ще се състезава за „Ангел войвода“ – Хасково. Тя бе избрана за спортист на Симеоновград за 2015 година. Останалите в списъка са: Божидара Димитрова, Клаудия Колева, Минка Пашова, Мириян Минчева, все от СКБ „Вълко Костов”; Ивайло Генчев, Стефан Стефанов, Кристиян Калинов от СКТМ „ Асара-08”, Васко Костов – ФК „Бенковски” и Денис Димитров – ШК „Марица”.
Треньор на 2015 година на първо място е Росен Бонев – СКБ „ Вълко Костов”; който получи голяма купа. Втори е Милена Нанева – КЛА „Асара – 2008”, а трети – Стойчо Стоев – СКТМ „Асара-08”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 24, 2015 10:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.