Как не трябва да се прави правилник на ОбС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 26, 2015 18:53

Как не трябва да се прави правилник на ОбС

Акценти

  • Всички недомислици, внесени от Добрин Парнаров отпаднаха, след като стана ясно, че противоречат на законите

Свързани публикации

Как не трябва да се прави правилник на Общински съвет стана ясно на последната сесия на местния парламент на Тополовград. На нея най-малко 10 предложения отпаднаха, защото бяха откровени недомислици, според повечето съветници. Те бяха предложени, а след това оттеглени от председателя на Комисията по изработване на проекта – Добрин Парнаров. Накрая бе махната и цяла глава XII от внесения документ, където се регулираше финансовото осигуряване на Общинския съвет.

В проекта за правилник, който господин Парнаров предлагаше, има текстове, които противоречат на няколко закона, а в една от алинеите бе посочен и несъществуващ такъв. Това установи Пламен Минчев, който отбеляза, че не може правилникът да противоречи на законодателството.

Отпадането на недомислиците, внесени от господин Парнаров, бяха гласувани единодушно от всички, които се вслушаха в аргументите на юриста Минчев. Един такъв текст, вписан в проекта, бе отнемане правомощия на кмета на общината за сметка на председателя на ОбС, което е невъзможна да стане.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 26, 2015 18:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама