Задържаха един, пуснаха девет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 29, 2015 14:56

Задържаха един, пуснаха девет

Акценти

  • По операция „Граница“ бяха задържани още 4-ма митничари от Лесово, но на първа инстанция съдът в Ямбол ги оправда

Свързани публикации

След като вчера от ДАНС задържаха един митничар, днес очаквано Хасковският окръжен съд оправда 9 обвинени в подкуп служители, работели на „Капитан Андреево“. Още вчера държавният обвинител Георги Гешев съобщи, че няма нужните доказателства, по които да повдигне обвинения срещу подсъдимите.

Съдия Красимир Димитров заяви, че се е водело повърхностно досъдебно производство.

Митничарите Павел Павлов, Никола Николов, Ангел Иванов, Михаил Дяков, Петър Сюлеменчев, Михаил Бакалов, Наско Димитров, Светлин Проданов и Димитър Димитров бяха бяха задържани на 30 юни 2010 г. при операция „Граница“ заради сигнали на граждани, че са им искани подкупи, за да преминават безпроблемно границата.

В началото на процеса срещу тях стана ясно, че съдия от Софийски градски съд е разрешил използването на специални разузнавателни средства. Оказа се, че след това не е изготвен доклад от МВР, който трябва да се предаде на съда. В него трябва да се посочва, какво е снимано и подслушвано, какво е изтривано, каква техника е използвана. Това обаче не се е случило.

По операция „Граница“ бяха задържани още 4-ма митничари от Лесово. На първа инстанция съдът в Ямбол ги оправда. Обвинителният акт по двата случая е написан от Софийска градска прокуратура.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 29, 2015 14:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.