Задържаха един, пуснаха девет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 29, 2015 14:56

Задържаха един, пуснаха девет

Акценти

  • По операция „Граница“ бяха задържани още 4-ма митничари от Лесово, но на първа инстанция съдът в Ямбол ги оправда

Свързани публикации

След като вчера от ДАНС задържаха един митничар, днес очаквано Хасковският окръжен съд оправда 9 обвинени в подкуп служители, работели на „Капитан Андреево“. Още вчера държавният обвинител Георги Гешев съобщи, че няма нужните доказателства, по които да повдигне обвинения срещу подсъдимите.

Съдия Красимир Димитров заяви, че се е водело повърхностно досъдебно производство.

Митничарите Павел Павлов, Никола Николов, Ангел Иванов, Михаил Дяков, Петър Сюлеменчев, Михаил Бакалов, Наско Димитров, Светлин Проданов и Димитър Димитров бяха бяха задържани на 30 юни 2010 г. при операция „Граница“ заради сигнали на граждани, че са им искани подкупи, за да преминават безпроблемно границата.

В началото на процеса срещу тях стана ясно, че съдия от Софийски градски съд е разрешил използването на специални разузнавателни средства. Оказа се, че след това не е изготвен доклад от МВР, който трябва да се предаде на съда. В него трябва да се посочва, какво е снимано и подслушвано, какво е изтривано, каква техника е използвана. Това обаче не се е случило.

По операция „Граница“ бяха задържани още 4-ма митничари от Лесово. На първа инстанция съдът в Ямбол ги оправда. Обвинителният акт по двата случая е написан от Софийска градска прокуратура.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 29, 2015 14:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама