За трети път обещаха да ремонтират пътя Тополовград – Стара Загора

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 7, 2020 13:18

За трети път обещаха да ремонтират пътя Тополовград – Стара Загора

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 42/926, година XVII, 6-12 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

„Мога със сигурност да ви уведомя, че пътят Тополовград – Стара Загора ще се оправи.” Това каза съветник Борис Борисов на последната сесия на Общински съвет. Думите му бяха по повод внесената за разглеждане декларация, която ще бъде изпратена до отговорни институции в държавата с настояване да се вземат бързи мерки и 10-годишният проблем с ремонта на това шосе да се разреши.
В нея се описва „катастрофалното състояние на републиканския път под номер III – 5 59 Полски Градец – Светлина – Тополовград – Устрем, свързващ града с област Стара Загора“. Декларацията бе предложена за гласуване от общинските съветници, но половината от управляващата партия ГЕРБ си бяха тръгнали, а останалите гласуваха „въздържали се“.
При обсъждането Борис Борисов каза още, че си е направил труда да провери в Агенция „Пътна инфраструктура“ на какъв етап е подготовката за ремонта. От там му съобщили, че имало одобрено проектопредложение на стойност 19 милиона, в което са участвали 7 фирми. Имало спечелил обществената поръчка, но трябвало да се спази срокът за обжалване, който тече в момента и тя не може да приключи.
Думите му бяха приети несериозно от останалите съветници. Силвия Георгиева каза, че това вече на три пъти е обещавано. Коста Костов заяви, че от дълги години този път не се поддържа и нито една кофа асфалт не е хвърленатам. “Много пъти са ни давали такива отговори, даже госпожа Лиляна Павлова като бе министър каза, че това е приоритетен път за периода 2015 – 2020 година. Този период вече мина и нищо не се направи“, каза той.
От сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“ става ясно, че на 13 май 2020 г. е обявена обществена поръчка (трета поред) за определяне на изпълнител за строителството на 6 обекта в страната. Те са Лот 31, Лот 32, Лот 33, Лот 34, Лот 35 и Лот 36. Проектите ще се финансират със спестения финансов ресурс и осигурените допълнително 40 млн. лв. от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.
По Обособена позиция 4 е „Лот 34 е път III-559 Полски градец – Тополовград – с. Устрем от км 4+500 до км 23+520 и от км 35+060 до км 39+450, с обща дължина 23,410 км, област Хасково.”
В сайта е обявено, че вече има избран изпълнител на първите три Лота, а за останалите няма такава информация.
Вече са отворени ценовите предложения за избор на изпълнител на строителния надзор на рехабилитацията на 23 км от път III-559 Полски градец – Тополовград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 7, 2020 13:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама