За ремонт на Вик инфраструктура се интересуват 3 фирми

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 23, 2020 07:53

За ремонт на Вик инфраструктура се  интересуват 3 фирми

За ремонт на ВиК инфраструктура на 8 улици в Харманли три дружества са се включили в пазарните консултации, обявени от кмета. В сайта на Общината е публикувано решение за определяне на прогнозна стойност за подмяна на водната инсталация по проект „Инженеринг – проектиране, авторски надзор и СМР за обект: „Основен ремонт на съществуваща ВиК мрежа и сградни отклонения в гр. Харманли по улиците „Св. Св. Кирил и Методий“, „Климент Охридски“, бул. „Освободител“, „Сакар планина“, „Балкан“, „Петко Каравелов“ и „Христо Смирненски“.
Първата фирма е „СТ Клинър“ ЕООД – Хасково, която дава цена 856 800 с ДДС.
Втората е „БКС – Горна Оряховица“ АД – Горна Оряховица с 850 800 лева.
Третата е „Маридел 2012″ ЕООД – Етрополе, която предлага 864 000 лв.
След подадените оферти кметът обяви прогнозна стойност на предстоящата за обявяване процедура по ЗОП за 850 800 лева. От тях 12 000 лв. е за проект, цената за осъществяване на авторски надзор е 2 400 лв. и цена за изпълнение на строително-монтажните работи – 836 400 лв.
Поканата за представяне на индикативни предложения не представлява процедура за възлагане на обществена поръчка по смисъла на ЗОП, предупреждават от Общината. Пазарната консултация се извършва за повече публичност и прозрачност на процеса по формиране на прогнозната стойност на обществената поръчка.
От Община Харманли са стартирали трета поръчка за ремонт на читалище „Дружба – 1870“.  Има отправена покана за събиране на индикативни предложения за пазарни консултации по проект „Инженеринг – проектиране,изпълнение на СМР и упражняване на авторски надзор на обект: „ Ремонт на сградата на НЧ „Дружба – 1870“ – гр. Харманли.
Първите две поръчки по този проект се провалиха след обжалване в КЗК.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 23, 2020 07:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама