Сатурн и Плутон белязаха световната криза с Короновируса

Радка Димитрова
От Радка Димитрова март 23, 2020 07:03

Сатурн и Плутон белязаха  световната криза с Короновируса

Акценти

  • Вестник "Сакарнюз" #11/895, година XVII, 20 -26 март 2010 г.

Свързани публикации

Астрологията еднозначно определи 2020 година като година на голяма промяна, трудности и отговорности. Съвпадът на бавните планети Сатурн и Плутон в земния знак Козирог/ точен аспект на 12.01.2020г./ даде тона на промяната: Сатурн – ред, отговорности, дисциплина, ограничения, закони, държавни структури и Плутон- рушене, трансформация, власт, маси, дълбинни процеси, криза. Това е само малка част от общата картина/ Уран навлезе в земния знак Телец- промяна и във финансовия ред на света и ресурсите/.
Днес, повече от ясно е, че светът никога няма да е същия. В световната реалност и в живота на всеки един от нас Коронавирусът подложи на изпитание първата и изконна човешка ценност здравето, а всъщност Живота. Чисто астрологичната символика бе категорична – година на изпитания! В ситуация на криза обаче по-приложими са решенията на Астропсихологията, т.е. какви са ресурсите, с които всеки един човек разполага, за да се справи с тежкото положение. С две думи то е екстремно “излизане от зоната на комфорта”. Има се предвид установените навици, вярвания, нагласи, ценности и начин на живот. Труден период, категорично!
Първото правило винаги е да отстраним паниката и включим здравия човешки разум, не емоциите. Информация е необходима, но от проверени източници!
От гледна точка на Астропсихологията е удачно поведение на покой, осъзнаване и преоткриване на радостта от живота в малките неща или тези, които дълго сме отлагали, поради липса на време или други ангажименти! Или да намалим темпото, желанията, прекомерните амбиции и се обърнем към себе си, задавайки си важни екзистенциални/ свързани със съществуването/ въпроси. Например: Кой съм аз?
Какво обичам, харесвам, мразя и защо?
Как живея?
Кои са моите приоритети?
Какво давам на света?
Как се отнасям с близките си хора?
Кои са моите ценности?
Как се отнасям към този прекрасен свят, в който живея, към околната среда?
Ценя ли живота си, използвам ли го да съграждам, а не да руша?
Изпитвам ли болка, състрадание, съчувствие и съпричастност към ближния?- процес на себепознание!
Вътрешната промяна и осъзнатост на индивидуално ниво ще създадат синергичен /общ, колективен/ ефект за подобряване на ситуацията!
Днес и в тази ситуация прилагането на положителните качества на знака Козирог, а именно: дисциплина, отговорност, ред, трудолюбие, ограничение, помъдряване и съзряване за същностното ще са и най-сигурната защита, която ще укрепи индивида като биологичен вид!
Очаква ни една по-благосклонна 2021, но днес трябва да преминем през изпитанията и урока стегнато, отговорно и осъзнато!
Астропсихолог Радка Димитрова, тел.: 0892 97 27 10

Радка Димитрова
От Радка Димитрова март 23, 2020 07:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.