Сатурн и Плутон белязаха световната криза с Короновируса

Радка Димитрова
От Радка Димитрова март 23, 2020 07:03

Сатурн и Плутон белязаха  световната криза с Короновируса

Астрологията еднозначно определи 2020 година като година на голяма промяна, трудности и отговорности. Съвпадът на бавните планети Сатурн и Плутон в земния знак Козирог/ точен аспект на 12.01.2020г./ даде тона на промяната: Сатурн – ред, отговорности, дисциплина, ограничения, закони, държавни структури и Плутон- рушене, трансформация, власт, маси, дълбинни процеси, криза. Това е само малка част от общата картина/ Уран навлезе в земния знак Телец- промяна и във финансовия ред на света и ресурсите/.
Днес, повече от ясно е, че светът никога няма да е същия. В световната реалност и в живота на всеки един от нас Коронавирусът подложи на изпитание първата и изконна човешка ценност здравето, а всъщност Живота. Чисто астрологичната символика бе категорична – година на изпитания! В ситуация на криза обаче по-приложими са решенията на Астропсихологията, т.е. какви са ресурсите, с които всеки един човек разполага, за да се справи с тежкото положение. С две думи то е екстремно “излизане от зоната на комфорта”. Има се предвид установените навици, вярвания, нагласи, ценности и начин на живот. Труден период, категорично!
Първото правило винаги е да отстраним паниката и включим здравия човешки разум, не емоциите. Информация е необходима, но от проверени източници!
От гледна точка на Астропсихологията е удачно поведение на покой, осъзнаване и преоткриване на радостта от живота в малките неща или тези, които дълго сме отлагали, поради липса на време или други ангажименти! Или да намалим темпото, желанията, прекомерните амбиции и се обърнем към себе си, задавайки си важни екзистенциални/ свързани със съществуването/ въпроси. Например: Кой съм аз?
Какво обичам, харесвам, мразя и защо?
Как живея?
Кои са моите приоритети?
Какво давам на света?
Как се отнасям с близките си хора?
Кои са моите ценности?
Как се отнасям към този прекрасен свят, в който живея, към околната среда?
Ценя ли живота си, използвам ли го да съграждам, а не да руша?
Изпитвам ли болка, състрадание, съчувствие и съпричастност към ближния?- процес на себепознание!
Вътрешната промяна и осъзнатост на индивидуално ниво ще създадат синергичен /общ, колективен/ ефект за подобряване на ситуацията!
Днес и в тази ситуация прилагането на положителните качества на знака Козирог, а именно: дисциплина, отговорност, ред, трудолюбие, ограничение, помъдряване и съзряване за същностното ще са и най-сигурната защита, която ще укрепи индивида като биологичен вид!
Очаква ни една по-благосклонна 2021, но днес трябва да преминем през изпитанията и урока стегнато, отговорно и осъзнато!
Астропсихолог Радка Димитрова, тел.: 0892 97 27 10

Радка Димитрова
От Радка Димитрова март 23, 2020 07:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама