Янка Йоргачкова и Иван Лазаров – с награди от пленера „Аз рисувам Сребърна“

Зоя Александрова
От Зоя Александрова юли 1, 2007 22:03

Янка Йоргачкова и Иван Лазаров – с награди от пленера „Аз рисувам Сребърна“

Янка Йоргачкова спечели поощрителната награда от двудневния пленер ,,Аз рисувам „Сребърна“и това е най-големият успех на представител на СОУ „Д-р П. Берон“ на такъв форум. Преди това тя със свои съоченици участва в националния конкурс за рисунка „Земята – наш дом“. Децата спечелиха две индивидуални и една колективна награди. Иван Лазаров получи втора, а Янка Йоргачкова бе отличена с поощрителна. Останалите ученици – Иван Лазаров, Анелия, Десислава Теодосиева, Наталия Петрова, Лидия Нашева, Светла Боянова, Теодора Димитрова, Биляна Христова, Иван Белев, Карин Янкова, Мария Деведжиева, Габриела Любенова и Деница Стилева – бяха отличени с колективна награда за отлично представяне. Творбите на всички изброени ученици бяха качени на специален сайт в интернет за международен обмен. Индивидуално отличените ученици – Иван Лазаров и Янка Йоргачкова, получиха специална покана за участие в двудневен пленер „Аз рисувам „Сребърна“ , който се проведе от 1 до 3 юни 2007 г. За пръв път ученици от тополовградско училище получават подобна покана.

Какво представлява пленера?

Самият пленер по своята същност представлява втория по-висш етап от конкурса, на който са поканени всички участници, получили индивидуални награди, които са около 20 на брой. СОУ „Д-р П. Берон“ бе представен от Янка Йоргачкова. След приключването му творбите на 20-те участници бяха отново журирани от представители на националния дворец на децата в София, като бяха отредени четири представителни награди – първа, втора, трета и една поощрителна.
За нашата радост Янка отново бе сред наградените, като за нея бе определена поощрителната награда. Това всъщност е и най-големият успех на представител на СОУ „Д-р П.Берон“ на национален пленер, ни информира Кънчо Костадинов.
На втория ден на пленера бе организирана туристическа игра „Открий легендата“, където нашето момиче отново спечели престижното второ място, за което също получи грамота.
От 14,00 ч. същия ден в Младежкия дом в град Силистра се състоя церемонията по награждаването, където участниците получиха своите грамоти и предметни награди. Там бе подредена и голямата изложба, на която бяха изложени и творби от Тополовград. Същата вечер се състоя тържествена вечеря за учителите, на която бяха отправени приветствия от представители на министерствата на образованието на България и Румъния.
Директорката на центъра за ученическо, техническо и научно творчество – Дочка Милушева, изказа особено задоволство от участието на учениците от Тополовград и отправи покана за нови срещи, като не скри, че журито е било силно затруднено. На церемонията присъстваха много граждани на Силистра, но най-щастливи бяха бабата и дядото на Янка, които също бяха там.
Международен екологичен форум „Сребърна – 2007“ е конкурс с доказан авторитет, който през годините непрекъснато се разраства. Той включва не само творби от изобразително изкуство, а също така и екологични проекти и литературни творби.
Спасяването на уникалния резерват „Сребърна“ става възможно след одобрен проек на конкурса, спечелил 1-во място, за прокопаване под дигата на Дунав на огромни тунели, през които водите да се обменят спокойно с тези от езерото.

T_gramota_3

Зоя Александрова
От Зоя Александрова юли 1, 2007 22:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама