Французи благодарят за гостоприемство, правят сателитна карта на Тополовград

Зоя Александрова
От Зоя Александрова юли 1, 2007 21:56

Французи благодарят за гостоприемство, правят сателитна карта на Тополовград

На 19 юни в читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ пристигна писмо от далечна Франция. Нашите нови приятели от град Сифур, Франция, изризиха своята благодарност към организаторите на Международния театрален фестивал Тополовград 2007. В писмото си казват, че са били очаровани от гостоприемството на тополовградчани: „Вашата доброта остави в нашите сърца ярка следа и когато си спомняме за времето, прекарано с вас, емоцията идва отново непокътната.“
При посещението си тук френските ни приятели посетиха и село Радовец, където се запознаха с местния фолклор и традиции. Те ни уверяват, че сърцата им ще съхранят тази емоция дълго.
В писмото си те ни изпращат и сателитна карта на централната част на Тополовград и с маркер е отбелязан пътя, по който те минаха заедно с още седем театрални състава по време на фестивалното шествие.
„С най-дълбока скромност благодарим на журито, което ни удостои с честта да сме носители на голямата ви награда „Златната камила“. Дори не сме си помисляли, че фестивалът съдържа награди: както „лудите“ от „Полковника – птица“. Ние само си мислехме за авантюрата от това пътуване и за срещата ни с вас. Дълбоко сме трогнати от емоцията, която предизвика представлението ни. Това е творба с голяма духовност и огромна простота. На Христо Бойчев се отрежда най-голямата заслуга – ние бяхме „малкият глас“, който се чува и чудото идва съвсем естествено. В нашите очи са вашите лица. Лицата на всеки един от вас-нашата публика и ще ги запазим там за винаги.“ Това са думите на Анриет Маркети, наша приятелка от далечна Франция.
Театралният фестивал в Тополовград за пореден път доказа, че остава дълбоко в сърцата на хората.T_francuzi_karta

Зоя Александрова
От Зоя Александрова юли 1, 2007 21:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама