Французи благодарят за гостоприемство, правят сателитна карта на Тополовград

Зоя Александрова
От Зоя Александрова юли 1, 2007 21:56

Французи благодарят за гостоприемство, правят сателитна карта на Тополовград

На 19 юни в читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ пристигна писмо от далечна Франция. Нашите нови приятели от град Сифур, Франция, изризиха своята благодарност към организаторите на Международния театрален фестивал Тополовград 2007. В писмото си казват, че са били очаровани от гостоприемството на тополовградчани: „Вашата доброта остави в нашите сърца ярка следа и когато си спомняме за времето, прекарано с вас, емоцията идва отново непокътната.“
При посещението си тук френските ни приятели посетиха и село Радовец, където се запознаха с местния фолклор и традиции. Те ни уверяват, че сърцата им ще съхранят тази емоция дълго.
В писмото си те ни изпращат и сателитна карта на централната част на Тополовград и с маркер е отбелязан пътя, по който те минаха заедно с още седем театрални състава по време на фестивалното шествие.
„С най-дълбока скромност благодарим на журито, което ни удостои с честта да сме носители на голямата ви награда „Златната камила“. Дори не сме си помисляли, че фестивалът съдържа награди: както „лудите“ от „Полковника – птица“. Ние само си мислехме за авантюрата от това пътуване и за срещата ни с вас. Дълбоко сме трогнати от емоцията, която предизвика представлението ни. Това е творба с голяма духовност и огромна простота. На Христо Бойчев се отрежда най-голямата заслуга – ние бяхме „малкият глас“, който се чува и чудото идва съвсем естествено. В нашите очи са вашите лица. Лицата на всеки един от вас-нашата публика и ще ги запазим там за винаги.“ Това са думите на Анриет Маркети, наша приятелка от далечна Франция.
Театралният фестивал в Тополовград за пореден път доказа, че остава дълбоко в сърцата на хората.T_francuzi_karta

Зоя Александрова
От Зоя Александрова юли 1, 2007 21:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.