Водата в Харманли вече е годна за пиене

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 4, 2018 06:57

Водата в Харманли вече е годна за пиене

Питейната вода в Харманли и селата около него е годна за пиене. Това са установили компетентни органи, а със Заповед №РД-033-14/03.10.2018г. на Директора на РЗИ Хасково, се прекратява действието на Предписание №130/15.08.2018г. С него бе уведомено населението, че в питейната вода има завишено количество естествен уран и тя е опасна за ползване.

От 3 октомври течността, доставяна чрез водоснабдителната мрежа от „ВиК“ ЕООД Хасково, за питейни нужди и приготвяне на храна от населението от Харманли, с.Бисер, с.Остър камък и с. Надежден у безопасна.

В заповедта се казва, че „несъответствията със стойностите по показател „естествен уран“, наложили временно ограничение ползването на питейна вода от населението са отстранени.“

В петък, 28 септември, в парламента имаше питане към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от депутатите Виолета Желева и инж. Николай Динков за качеството на питейната вода в Харманли и областта. Той отговори, че „кратковременната употреба на вода и то с незначително отклонение от приеманата норма, не крие непосредствен и съществен риск за здравето на хората“.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 4, 2018 06:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама