Водата в Харманли вече е годна за пиене

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 4, 2018 06:57

Водата в Харманли вече е годна за пиене

Питейната вода в Харманли и селата около него е годна за пиене. Това са установили компетентни органи, а със Заповед №РД-033-14/03.10.2018г. на Директора на РЗИ Хасково, се прекратява действието на Предписание №130/15.08.2018г. С него бе уведомено населението, че в питейната вода има завишено количество естествен уран и тя е опасна за ползване.

От 3 октомври течността, доставяна чрез водоснабдителната мрежа от „ВиК“ ЕООД Хасково, за питейни нужди и приготвяне на храна от населението от Харманли, с.Бисер, с.Остър камък и с. Надежден у безопасна.

В заповедта се казва, че „несъответствията със стойностите по показател „естествен уран“, наложили временно ограничение ползването на питейна вода от населението са отстранени.“

В петък, 28 септември, в парламента имаше питане към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от депутатите Виолета Желева и инж. Николай Динков за качеството на питейната вода в Харманли и областта. Той отговори, че „кратковременната употреба на вода и то с незначително отклонение от приеманата норма, не крие непосредствен и съществен риск за здравето на хората“.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 4, 2018 06:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.