Васил Сяров загуби делото срещу Добрин Парнаров за клевета

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 21, 2020 10:36

Васил Сяров загуби делото срещу Добрин Парнаров за клевета

Акценти

  • Регионален вестник, # 24/908 година XVII, 19 - 25 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Отправените обвинения към Васил Сяров от трибуната на местния парламент не са клевета, а общоизвестни факти, заключиха магистрати от Окръжен съд – Ямбол. Там се гледа обжалваното на първа инстанция дело, с което председателят на ОбС съди съветника.
Господин Сяров бе завел иск за общо 50 хиляди лева по повод прочетена от господин Парнаров декларация в Общинския съвет, след която представителят на ГЕРБ като председател на местния парламент бе свален от поста си.
От събраните по делото доказателства съдията е установил, че „изложеното в декларацията от Парнаров факти се знаят и обсъждат не само от всички граждани, но и от общинските съветници. Установява се и това, че “общоизвестен за населението на Тополовград факт е, че за започване на работа и за запазване на пост в институция, трябва от лицето-кандидат да бъде декларирана съпричастност към партия ГЕРБ“, се посочва в мотивите на ямболския Окръжен съд. Установява се и това, че “тъжителят Васил Сяров не е изпълнявал в достатъчно добра степен законовите си задължения като председател на ОбС-Тополовград”. Установява се също, че “от гражданите на Тополовград се коментирало постоянно, че тъжителят Сяров подавал множество доноси и сигнали срещу кмета, които затруднявали работата на общинските служител, и предвид проверките, които се инициирали по повод тези доноси и сигнали“, посочват още ямболските магистрати в своя акт, с който постановяват, че разгласените от Добрин Парнаров факти не са клевета.
Решението на Ямболския съд е окончателно и не подлежи на обжалване, а Васил Сяров ще трябва да заплати на Добрин Парнаров . направените от последния разноски за въззивната инстанция в размер на 800 лева.
Делото бе заведено в края на миналата година, а Районният съд в Тополовград отхвърли жалбата на бившия председател на ОбС – Тополовград, Васил Сяров. Съдът не прие доводите на тъжителя и признава обвиняемия за невиновен, като отхвърля и исковете за обезщетение на Васил Сяров. Те са на обща стойност 50 000 лв., плюс законната лихва до момента на изплащането му.
Тогава съдът отсъди тъжителят да заплати на подсъдимия сумата от 860 лв., която е за съдебните му разноски по делото.
Добрин Парнаров тази седмица получи писмено предизвестие от работодателя си Милена Коджаманова за прекратяване на трудовите правоотношения на основание на чл. 328, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда – „закриване на част от предприятието или съкращаване на щата“. Той работи като учител в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а трудовият му договор е бил сключен за неопределено време.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 21, 2020 10:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама