Търговци решили, че таксите на пазара са увеличени

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 22, 2020 06:12

Търговци решили, че таксите на пазара са увеличени

Акценти

  • Регионален вестник, # 24/908 година XVII, 19 - 25 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Търговци на пазара в Симеоновград се оплакаха, че таксите им от известно време са увеличени на 3 лева на квадратен метър. Според тях това, по време на криза като сегашната, не е правилно, защото търговията все още е слаба.
Свързахме се със Светлана Манолова, председател на ОбС, институцията, която има право да взема решения за определяне размера на таксите. Тя бе категорична, че не са приемали никакво увеличение.
Яснота по въпроса внесе секретарят на ОбА – Павлина Илчева. Тя каза, че тъй като на пазарджиите им се виждала скъпа таксата, били принудени с инкасатора, който я събира, и техническо лице да измерят площта, която търговците реално ползват, и да плащат за нея. При някои се оказало, че ползват повече площ отколкото плащат и ще трябва да доплатят разликата.
Госпожа Илчева поясни, че таксите на пазара, който се провежда в петък, са регламентирани с Наредба, и от 2012 година не са променяни досега.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 22, 2020 06:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама