В Свиленград имат необходимост от нова детска градина

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 30, 2020 09:15

В Свиленград имат необходимост  от нова детска градина

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #4/888, 31 януари – 6 февруари 2020 г.

Свързани публикации

В Свиленград министър Вълчев посети СУ „Д-р Петър Берон“, като бе посрещнат от директора Мариян Боянов и кмета Анастас Карчев. Другата му среща бе в залата на общинската администрация, където го чакаха учители и директори от областта.
Тук кметът насочи вниманието на министъра към нарастващата необходимост от повече места в детските градини, т.е. трябва да се разкриват нови групи, да се построи нова детска градина. Освен това трябва да се направи мащабен ремонт на ПГССИ „Христо Ботев”.
В отговор министър Вълчев каза, че в бюджета на министерството са предвидени за догодина 70 млн. лв. да бъдат отделени за строеж и дострояване на детски градини. Така общините ще имат 2-годишен гратисен период, за да си осигурят необходимата материална база.
Министърът изтъкна, че колкото по-рано децата тръгнат на детска градина, толкова по-добре се справят след това в училище. Отбеляза също колко е важна и работата по механизма за задържане и обхват на децата, които трябва не само да бъдат записани в училище, но и редовно да посещават учебните затятия.
Пред педагозите той акцентира, че вече се е променил фокусът на образователната система. „Днешното поколение деца не може да бъде учено по същия начин, по който ние сме учили преди 30 или 40 години.
Поколението е различно и ползва различен обем от информация, живее в различна среда и по различен начин възприема света. За да се отговори на изискванията на времето, трябва да се смени подходът на преподаване – той трябва да стане интердисциплинарен, в по-голяма степен да провокира интереса на учениците, да минава през изпитните програми и материали.
Методите също трябва да претърпят промени – обучение да не бъде само в посока на даване на знания, а да се създават полезни умения.”

Снимка: ОбА – Свиленград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 30, 2020 09:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама