Празникът „Трифон Зарезан“ ще се състои на 1 февруари

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 30, 2020 15:36

Отбелязването на празника на светията Трифон Зарезан ще бъде на 1 февруари. На тази дата Община Тополовград и клубът „Дар от лозата – Тодор Узунов“ при читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894“ са организатори на празника на светията и всички лозари, винари и любителите на продукцията от лозята – виното и ракията.
Празникът по традиция ще започне със зарязване и водосвет. Това ще стане малко след 11:00 часа в местността Летището, покрай пътя за Елхово.
За всички желаещи да присъстват на ритуала е осигурен транспорт, като тръгването ще е в 11:00 часа от централния площад „Освобождение“. След приключване на зарязването от 12:00 часа ще започне организираният коктейл в ресторант „Сакар“ – Понката. Там ще има конкурс по дегустиране на домашно произведени вина, приемане на нови членове на клуба и забавна програма с томбола, клетва на новоприети членове и други изненади. Членският внос и за старите, и за новите членове на клуб „Дар от лозата – Тодор Узунов“ е 7 лв. годишно.
Желаещите да участват в конкурса за домашните вина следва да знаят, че мостри от продукцията им ще се приемат във фоайето на читалището до 11:00 ч. на 1 февруари. Оценката за техните качества ще направи компетентна комисия.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 30, 2020 15:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама