В село Константиново вече изкараха десетдневка без вода

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 14, 2018 17:17

В село Константиново вече изкараха десетдневка без вода

В село Константиново вече изкараха една десетдневка без вода, очакват така да е през цялото лято. Повод за това им дават подобни ситуации, в каквито изпадат всяка година през това време близо 20 години.
В сряда, 13 юни, кметът на селото Димитър Дончев обобщи проблема. „Водопроводът от помпената станция с кладенците край село Брягово е стар, построен е през 1962 г. Не издържа на високо налягане и когато то се вдигне, тръбите се пукат. Заради това се оставя само една помпа, а не две, да качва вода по тръбите. Нашето село е на по-високо място от другите, които се захранват от този водопровод, затова водата не достига до нас. В съседните Поляново, Александрово и Брягово сухият режим е по-кратък.“
Кметът е разговарял с управата на ВиК и от там му обяснили, че трябва да се подмени старият водопровод, но затова са необходими 3 млн. лева. Тези пари ги няма и това обрича селото на сух режим през лятото.
Последно господин Дончев е разговарял с областния управител, да съдейства да се пуснат и двете помпи, за да се осигури вода на селото. „Тя може да дойде, но това няма да реши проблема, след два дни пак няма да имаме вода“, прогнозира кметът. Той знае, че необходимата инвестиция е голяма, но това не може да е оправдание за режима, на който са подложени.
Хората в селото се притесняват и от високите сметки, които ще трябва да платят. Те твърдят, че въздухът, който излиза от тръбите преди да дойде водата, върти стрелките на водомерите като луди и това се отразява на техния джоб.
От ВиК – Хасково, от дни са поставили водоноска в центъра на селото, но от нея се ползват малцина. Повечето от хората в селото са възрастни и им е трудно да отидат до центъра, да пълнят туби и ги отнасят вкъщи.
Частната фирма, доставчик на безалкохолно, за разлика от държавното ВиК е коректна и навреме снабдява магазина и кръчмата с поръчаните количества.
В сряда по обед бе пуснато захранването и на втората помпа, а следобед възникна авария, която бе отстранена до края на деня.
В четвъртък преди обед водата в село Константиново дойде.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 14, 2018 17:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама