В Плевен се появи огнище на COVID-19

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 21, 2020 10:07

В Плевен се появи огнище на COVID-19

Акценти

  • За облекчаване на всички мерки срещу разпространението на коронавируса е рано да се говори

Свързани публикации

Ново огнище на COVID-19 се появи в Плевен. Там през последното денонощие са заразени 19 души. За цялата страна общо има 51 нови случая през изминалото денонощие, като 22 от тях са в София и по няколко в други градове. Сред тях има още 4 заразени медици. Така общият брой на носителите на коронавирус в страната е 966.

През денонощието са починали двама души, а активните случаи са 752. Информацията е от днешния брифинг на НОЩ. На него стана ясно, че в Плевен заразените са в шивашкия завод „Мизия 96“. „Ще изследваме хората от целия цех. За останалите подборно на 10 – 15% от работещите. Те самите пожелаха 14-дневно прекъсване на работата. През това време ще ги изследваме, каза д-р Ангел Кунчев от  Националният оперативен щаб (НОЩ).

През последното денонощие на територията на област Хасково са взети пет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Четири от тях са дали отрицателен резултат, а една – положителен. Той е на медицинска сестра, част от екипа на инфекциозното отделение към „МБАЛ – Хасково“. Тя е настанена за лечение в болницата, в добро общо състояние. Информацията е от ОблА – Хасково.

С новия случай общият брой на медицински лица с установен коронавирус в Хасковска област е четири. Всички са в добро състояние.

„През последните 5 дни България се катери нагоре. Както вървеше в парабола, кривата се изкриви, макар и не стръмно, но нагоре“, е заключението на проф. Мутафчийски. Каза още, че се оформят нови огнища, а тяхната цел е да ги тушират навреме, защото от малки стават големи, ако бъдат изпуснати епидемиологичните връзки“, обясни генералът – доктор. Съобщи, че за облекчаване на всички мерки срещу разпространението на коронавируса е рано да се говори, но се обсъжда ситуацията със забраната за влизане в паркове и градини.

Снимка: МС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 21, 2020 10:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама