Все още не ясно положението с пазарите, стана ясно след брифинг на НОЩ

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 20, 2020 11:00

Все още не ясно положението с пазарите, стана ясно след брифинг на НОЩ

Акценти

  • Излекуваните са 167, починалите са 43.
  • Потвърдените случаи на COVID-19 при медицински лица е 76 души.

Свързани публикации

„Пазарите ще продължат да работят само при ситуация, при която има ред и от страна купувачи продавачи. Намирането на нарушения, ще доведе до моментално затваряне на пазара.“ Това каза ген. Венцислав Мутафчийски на сутрешния брифинг на НОЩ (Национален оперативен щаб).

За последното денонощие в страната регистрирани 31 заразени с коронавирус. С тях общият им брой достигна  915. В София новите случаи са 13, Плевен – 6, Видин – 4, Смолян – 3, Сливен – 2, Пловдив – 1, Велико Търново – 1, Ямбол – 1.

Вчера заразените в цялата страна бяха 19.

Вчера в област Хасково са взети четири проби за коронавирусна инфекция, които са дали отрицателен резултат. Две от пробите са на заразеното семейство, мъж и жена на 72 години и 66 години от Хасково.

Проф. д-р Венцислав Мутафчийски съобщи, че в страната вече се води активен, а не пасивен надзор в търсенето на заразени пациенти. Главният държавен здравен инспектор – доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев допълни, че по този начин в един от кварталите на София са открили две огнища на зараза.

Виктор Иванов от „24 часа“ попита господин Мотуфчийски: „защо след като обявихте, че разходките ни се „отплащат“ с повече заразени, статистиката показва, че делът им не е увеличен?“ „Казахме, че трябва да има известен интервал и това нещо ще се наблюдава след една седмица,“ бе отговорът му.

От брифинга се разбра, че преди епидемията са имали на разположение 747 легла в специални Ковик отделения, а сега могат да разполагат с 7 400, за цяла България

Снимка: МС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 20, 2020 11:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама